Honderden studentenwoningen op Wernink-terrein

3

Over ongeveer een jaar staan er 440 tijdelijke studentenwoningen op het terrein van Wernink Beton aan het einde van de Amphoraweg. In juni bereikte de gemeente al overeenstemming met Wernink. Nu is er ook een overeenkomst gesloten. De transactie kost de gemeente een slordige 3,5 miljoen euro. Green Real Estate plaatst de units voor een periode van 10 jaar op het terrein. Na die periode kan de gemeente Leiden het terrein gebruiken voor andere ontwikkelingen.

Audiofragment: Wethouder de Wit licht de collegebesluiten van deze week toe.

In 2011 besloot de gemeenteraad al om de erfpachtovereenkomst met Wernink te beëindigen om studentenhuisvesting mogelijk te maken. De komende tijd werkt de gemeente de inrichting van de omgeving van het terrein verder uit. Hierbij gaat het onder meer over fietsverkeer. Naar verwachting worden de units na de zomer 2014 opgeleverd.

Delen

3 reacties

  1. Goed nieuws voor Leiden, goed nieuws voor de studenten en goed nieuws voor de winkeliers in de Diamant!

  2. Piet Pekelharing op

    Inderdaad, goed nieuws voor Leiden. Fantastisch dat die studenten worden gedeporteerd naar een verlaten en geïsoleerd industrieterreintje.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline