Sleutelstad maakt bezwaar tegen inpikken naam door politieke partij

15

Sleutelstad ( NL & FM) accepteert niet dat de Potitieke Vereniging PS onder dezelfde naam, namelijk ‘Partij Sleutelstad’, meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart. Sleutelstad-directeur Chris de Waard heeft de politieke partij verzocht een andere naam te kiezen en aangegeven anders de gang naar de rechter te zullen maken. Ook is aan het stembureau van de gemeente Leiden gevraagd de naam niet te accepteren. Directeur De Waard van Sleutelstad stelt dat er verwarring ontstaat bij het publiek: “De afgelopen weken ben ik al door verschillende mensen benaderd met de vraag of we nu ook zelf de politiek in gaan. Dat is beslist niet zo. Sleutelstad is een (politiek) onafhankelijk medium en dat er nu een politieke partij met duidelijke politieke stellingen met onze naam aan de haal gaat, kunnen we daarom niet zomaar laten passeren.”

Het bedrijf van De Waard is al jaren merkhouder van Sleutelstad en staat ook in het handelsregister van de Kamer van Koophandel al jaren ingeschreven. De site bestaat als nieuwsmedium al sinds maart 2002. Eind 2005 kwam daar de gelijknamige radiozender bij.

Delen

15 reacties

  1. Ik kan sleutelstad.nl & FM wel begrijpen, maar sleutelstad is DE bijnaam van Leiden. Als je iemand van buiten de stad vraagt naar ‘sleutelstad’, dan hoor je niet ooo die website & radiozender, nee, dan zeggen ze LEIDEN.
    Denk niet dat je daar alleenrecht op kan hebben alleen omdat je bedrijf die naam ook heeft. Maar wel irritant voor jullie.

  2. Als naamhouder heeft hij het patent op sleutelstad.nl en .fm, dus daar kan deze politieke partij niet aan komen…
    Naam van de partij moet gewijzigd worden, deze bestaan pas luttele weken.
    Ik denk dat als de partij de naam niet gaat wijzigen en het tot een rechtzaak komt, dat ze een duur geintje tegemoet kunnen zien, plus dat de naam alsnog veranderd moet worden, met een boete voor het niet wijzigen van de naam, berekend per dag…

  3. Er bestaat ook al Taxi Sleutelstad volgens het handelsregister en die lijken mij ook niets te maken te hebben met de radiozender en de website of gaat Sleutelstad.nl ook taxidiensten aanbieden? Er zijn in de regio meer bedrijven met de naam Sleutelstad in hun naam dus wat is het probleem, waarom mogen die dan wel Sleutelstad in hun handelsnaam gebruiken?

  4. Kiwanis Club Leiden Sleutelstad
    Kringgroep Sleutelstad
    Sleutelstad Records
    Sleutelstad Vastgoed
    Sleutelstad Wegenbouw
    Taxi(centrale) Sleutelstad
    Zeilteam Sleutelstad

    De bijnaam Sleutelstad voor Leiden bestaat al heel lang.
    "Partij Sleutelstad" is natuurlijk een idiote naam voor een politieke partij. Maar "Leefbaar Leiden" is even belachelijk voor een partij die niet-Leidenaren wil weren. Zo’n vijandigheid tegenover de ander maakt een stad allesbehalve leefbaar.

  5. Nee, dan moet je stadspartij Leidens ontzet nemen, ook zoiets…
    in principe kan een ieder zomaar een naam nemen, als het maar niet te verwarrend wordt….

  6. Stadspartij Tot Leidens Ontzetting?
    Een partij kan niet zo maar een naam nemen, er is namelijk wet- en regelgeving.

  7. ik vindt het wel een goed initiatief die partij sleutelstad , en RADIO sleutelstad maakt van een mug een olifant .
    er zijn veel bedrijven enz. die ook de naam sleutelstad gebruiken dus wat heeft deze conclusie voor zin ?
    en het gaat mij niet om de naam , maar wat deze partij wil bereiken .
    en deze mensen weten heus wel wat ze doen , en ze hebben deze partij die naam niet zomaar gegeven .
    en het heeft niks te maken met inpikken van deze naam .
    Leiden is de sleutelstad en dat zal altijd zo blijven .

  8. ik vindt het geen goed initaitief dat RADIOsleutelstad zo overdreven reageert.
    wat heeft het voor een nut om van een klein muggetje zo een grote olifant te maken .
    die naam is gewoon logisch , want Leiden heeft de naam sleutelstad en dat verandert niks , hij kan gewoon niet tegen concurrentie.

  9. @kikkerbil:

    Als radio Sleutelstad en tevens ook de website sleutelstad.nl patenthouder is van de naam sleutelstad (wat de gemeente overigens totaal niet is!!), dan mag geen enkel ander bedrijf de naam sleutelstad dragen…
    Dus van een mug een olifant maken is totaal geen sprake, zoals jij suggereert…

  10. De naam roept wel verwarring op – ik schrok van de standpunten van Partij Sleutelstad en vroeg mij af waar de directeur van sleutelstad in ’s hemelsnaam aan deze wilde ideeën kwam :o)

  11. Wil partij Sleutelstad inderdaad niet -Leidenaren weren?
    En van welke stadpunten van de pol. partij schrikken mensen dan ?

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline