Studentenhuisvester DUWO komende tijd soepel met huurachterstanden

3

Veel studenten zien hun bijbaantjes in de horeca verdwijnen nu alle eet- en drinkgelegenheden noodgedwongen hun deuren hebben gesloten. En daarmee verdampen ook hun inkomsten. Hoe betaal je dan de huur van je studentenkamer? Studentenhuisvestingscorporatie DUWO zegt coulant om te gaan met betalingsachterstanden. “Neem tijdig contact op als je denkt in de problemen te komen”, aldus woordvoerder Frans-Pieter de Jong van DUWO.

Extra radio-uitzendingen Nieuws071 op Sleutelstad
Sleutelstad zendt iedere werkdag twee keer een nieuwsuitzending uit met actuele informatie over de coronacrisis en de gevolgen van de maatregelen in de Leidse regio. De uitzendingen zijn elke dag te beluisteren tussen 13.00 en 14.00 uur en tussen 17.00 en 18.00 uur via 107.5 FM, 102.4 op de kabel en online via sleutelstad.nl/player.

DUWO zal zelf ook proactief in de gaten houden of studenten achterstanden oplopen. “Net als iedereen zijn wij ook overvallen door de drastische maatregelen. Maar al gauw realiseerden we ons dat het impact kan hebben op de inkomsten van onze huurders. Dus we zeggen tegen onze huurders dat we per geval gaan bekijken wat we kunnen doen om met minimale middelen maximale resultaten te halen. Neem snel contact op zodat we samen kunnen gaan kijken hoe we het tij kunnen keren.” DUWO ziet de internationale studenten als de meest kwetsbare groep onder hun huurders. “Zij wonen hier zonder sociaal netwerk of familie.”


Nieuws071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Frans-Pieter de Jong van DUWO over studentenhuisvesting.

Verder worden de studentencomplexen intensiever schoongemaakt. “We hebben meer aandacht voor contactoppervlakken die het meest aangeraakt worden. Maar we gaan niet vaker schoonmaken, want dat heeft geen zin. Dan moet je de frequentie zo hoog opvoeren dat het niet meer te doen is.”

Wat betreft besmettingen heeft DUWO met een geval te maken gehad, in Delft. “Die student is inmiddels weer gezond verklaard zonder anderen te besmetten en daar zijn we natuurlijk heel blij mee. Voor ons is de GGD leidend. Wij zeggen tegen studenten dat ze bij klachten altijd hun huisarts moeten bellen, vervolgens wachten wij instructies van de GGD af.”

Delen

3 reacties

 1. DeHeerGroen op

  Nou… Er is zó een uitkering aangevraagd hoor. Zeker studenten schromen geen seconde. Dus gewoon aanpakken. De Leidse student wordt toch al verschrikkelijk in de watten gelegd.

  • Een Leids burger op

   Volgens mij hebben studenten geen recht op uitkering, tenminste zolang zij nog student zijn en als zodanig staan ingeschreven bij de universiteit.
   Er is mij niet bekend dat dat door de coronacrisis nu opeens anders zou zijn.

 2. Bij al die maatregelen (vaak voor de bühne) niets over versoepeling belastingen voor gewone burgers. Studenten, horecaffers, KLM, Schiphol, en die hele middenstand met zzp, die krijgen wel steun. Dat heet lastenverdeling. Ik word er een beetje ziek van, eens even de temperatuur opmeten….oh….

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Gerry van Bakel

Presentator Nieuws071/Sport071, redacteur Cultuur071

Je bent nu offline