Koningsdag en 5 mei festiviteiten in Leiden gaan definitief niet door

Alle Koningsdag-activiteiten van de Oranjevereniging Leiden zijn geschrapt. Dat besluit zat er al aan te komen, maar nu is de knoop definitief doorgehakt. “Gezien de hele situatie met betrekking tot het coronavirus en de verwachting dat dit niet op korte termijn zal veranderen, zien wij geen andere keuze om de organisatie van Koningsdag te stoppen” zegt voorzitter Trudy Kwik. “Het spijt ons heel erg maar wij willen geen risico’s nemen. Voor niemand.”

Het niet door laten gaan van Koningsdag is in lijn met de opstelling van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen en is ook afgestemd met burgemeester Lenferink. Kwik: “Als blijkt dat op 27 april het normale leven weer hersteld is, kunnen we alsnog op gepaste wijze aandacht geven aan deze dag door bijvoorbeeld uitbundig te vlaggen.”

Extra radio-uitzendingen Nieuws071 op Sleutelstad
Sleutelstad zendt iedere werkdag twee keer een nieuwsuitzending uit met actuele informatie over de coronacrisis en de gevolgen van de maatregelen in de Leidse regio. De uitzendingen zijn elke werkdag te beluisteren tussen 13.00 en 14.00 uur en tussen 17.00 en 18.00 uur via 107.5 FM, 102.4 op de kabel en online via sleutelstad.nl/player.

Geen 5 mei activiteiten
Net als de Koningsdag-activiteiten wordt ook gestopt met de organisatie van de festiviteiten op Bevrijdingsdag. Ook hier geldt dat dat in Leiden is met de adviezen van het landelijk comité 4 en 5 mei. De Stichting Bevrijding Leiden had juist dit jaar een uitgebreid programma vanwege de viering van 75 jaar bevrijding.

Braderie Doezastraat-Herenstraat
De traditionele braderie die elk jaar op Bevrijdingsdag wordt georganiseerd door de ondernemers in de Doezastraat en de Herenstraat is ook van de baan. “We hielden al een tijdje rekening met het moeten schrappen van de braderie, maar toen gisteren ook de Leiden Marathon bekend maakte dat het evenement wordt verplaatst naar het najaar, hebben we besloten om de braderie geen doorgang te laten vinden”,  vertelde voorzitter Nelly Brands van de winkeliersvereniging Doezastraat vanmiddag in het radioprogramma Nieuws071 op Sleutelstad.


Nieuws071-presentator Gerry van Bakel in gesprek  met Nelly Brands over de afgelasting van de 5 mei-braderie.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline