Cliënten Radio Gemiva zitten thuis: ‘We balen er ontzettend van’

De DJ’s van Radio Gemiva ondervinden, net als vele anderen, grote problemen door de coronaproblematiek. Tot tenminste 6 april mag het radiostation geen live gepresenteerde programma’s uitzenden. Een grote klap voor de medewerkers.

Annan Verboom in gesprek met DJ Dylan van Radio Gemiva.

De programma’s op Radio Gemiva werden gepresenteerd door cliënten van de zorginstelling. Ze stelden zelf de muziek samen, hielden iedere week interviews en ze vertelden leuke verhalen om de luisteraars te vermaken. De perfecte dagbesteding voor de cliënten. Maar nu zitten ze niet meer in de studio. “Ondanks dat we het heel jammer vinden, begrijpen we het wel”, vertelt DJ Dylan. “We moeten ons nu vermaken door boodschappen te doen en het huis schoon te maken.” Om er voor te zorgen dat de cliënten niet besmet raken met het Covid-19 virus, heeft Gemiva een protocol ingesteld. “Als we buiten zijn geweest wassen we onze handen. En hoesten en niezen doen we in onze ellebogen.”

De DJ’s kunnen niet wachten tot hun wekelijkse radioprogramma weer begint. Dylan:  “We balen er ontzettend van, maar het is even niet anders. Zodra we weer radio mogen maken, gaan we er weer tegenaan.”

 

 

 

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Annan Verboom

Redacteur nieuwsredactie, cameraman en dj van De avond van Sleutelstad en De vrijdagavond van Sleutelstad.

Je bent nu offline