VVD wil uitstel gemeentelijke belastingen voor ondernemers

2

De lokale fracties van de VVD in Zoeterwoude en Leiderdorp roepen hun college van burgemeester en wethouders op om ondernemers uitstel te geven voor het betalen van de gemeentelijke belastingen. Als gevolg van de maatregelen die de verspreiding van het coronavirus moeten afremmen zien veel bedrijven hun inkomsten dalen. Door de betaling van belasting uit te stellen, kan worden voorkomen dat de ondernemers te ver in de rode cijfers terechtkomen.

“Landelijk worden er al maatregelen getroffen en wordt er gewerkt aan nieuwe maatregelen om te voorkomen dat gezonde bedrijven omvallen. Dat is alleen niet genoeg”, schrijven de fracties. “Ook als lokale overheid is het belangrijk om te kijken wat we voor hen kunnen betekenen. Ondernemers hebben nu vooral problemen met acute liquiditeit om deze periode door te komen. Het zou enorm helpen als ondernemers uitstel krijgen van de gemeentelijke belastingen zodat deze geen hap nemen uit hun liquiditeit.”


IJsbrand Terpstra in gesprek met VVD-fractievoorzitter in Leiderdorp Martine Breedveld over het verzoek om uitstel van belastingbetaling voor ondernemers

VVD-fractievoorzitter Mathieu Paardekooper (Zoeterwoude) roept het college op om zo snel mogelijk twee zaken uit te zoeken: “Zijn er liquiditeitsproblemen zijn bij ondernemers in Zoeterwoude? En hoeveel ondernemers zullen in liquiditeitsproblemen komen door het coronavirus?”. De VVD-fractie verwacht in de komende raadsvergadering, die vooralsnog op donderdag 26 maart gepland staat, antwoord op haar vragen te krijgen.

Ook de lokale afdeling van de partij in Leiderdorp verwacht snel antwoord te krijgen op de gestelde vragen. “Ik ga er vanuit dat het college snapt dat het hier echt om urgente zaken gaat en dat beantwoording van de vragen niet zes weken op zich kan laten wachten”, zegt Martine Breedveld in Politiek071. De eerstvolgende raadsvergadering in Leiderdorp staat op 20 april gepland.

Delen

2 reacties

  1. Haha, en dan een foto erbij van de Jumbo. Als er een ondernemer is die zich kapot lacht over de gevolgen van de crisis zijn zij t wel!

    • ‘kapot lachten’ zal wel meevallen. Maar inderdaad, tot nu toe is Jumbo nu net niet de onderneming die het meest te lijden heeft van de omstandigheden.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline