Steeds meer gewone winkels sluiten de deuren

5

Het wordt langzaam maar zeker steeds stiller in de stad. Steeds meer winkels sluiten de deuren uit angst voor het coronavirus. De ondernemers willen zowel hun eigen personeel als hun klanten beschermen en doen daarom de deur op slot of beperken de openingstijden door bijvoorbeeld alleen nog ’s middags open te gaan.

In het centrum van Leiden zijn alle winkels dichtgegaan die tot de Spaanse modeketen Inditel behoren. Dat zijn Zara Home, Pull & Bear en bijvoorbeeld Bershka. Ook de KPN winkel is dicht en eerder vanmiddag heeft ook WE de deuren op slot gedraaid. Andere winkels die hun deuren voorlopig dichthouden zijn America Today Footlocker en JD Sports en Scotch & Soda.

Delen

5 reacties

 1. Te laat! Premier Rutte en co hebben allang besloten 60 tot 70% van de bevolking moedwillig te laten besmetten. Om een imuniteitsmuur op te bouwen . Maar niemand weet of je tegen deze ziekte wel imuniteit kan opbouwen. Andere landen zoals italie vinden t geen goed plan. De risicos zijn veel en veelste groot. Ik begin me echt serieus zorgen te maken nu. De virus is hier in nl misschien al maanden. Als je geluk heb merk je niks. Als tegen zit krijg je n verstikkingsdood. Dat is wat ik er van vind en begrijp.

  • Niet zo dramatisch doen. Juist dit soort histerische reacties zorgt voor onnodige paniek!

  • Jaapdevries op

   Vooralsnog is de kans dat u komt te overlijden aan de gevolgen van een chronisch gebrek aan kennis en realiteitszin veel aannemelijker. Soms is het belangrijk niet de aanvechting te voelen overal iets van te vinden, maar te accepteren dat je er de ballen verstand van hebt en te vertrouwen op hen die deze kennis wel bezitten. Maar op de een of andere manier lijkt de mens er van nature vast van overtuigd te raken dat men gigantisch genaaid wordt door een groot schimmig complot wanneer men het onderwerp niet of slechts zeer beperkt begrijpt.

 2. Winkels dicht; geen voetbal; horeca, concertzalen, theaters en bioscopen gesloten; sportzalen en gebedsruimtes evenmin open, enz. Dat wordt een geboortetsunami in december 😉

  • Tegelijkertijd komt er crisis en een recessie aan die het toekomstbeeld en zekerheden van veel mensen zullen veranderen of wegnemen. Dit zou dan weer zorgen voor minder geboortes. Maar ben benieuwd of deze eerste periode inderdaad een golf gaat laten zien.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline