Situatie onhoudbaar: ook Leiden Marathon wordt verplaatst

Nadat gisteren bekend werd dat de Marathon Vlam dit jaar niet naar Leiden komt, heeft het bestuur van Leiden Marathon vandaag moeten besluiten dat het hardloopevenement zelf op 9 en 10 mei ook niet door kan gaan.”De situatie dwingt ons tot dit besluit”, meldt voorzitter Tjeerd Scheffer aan Sleutelstad. Voor de 30e editie van de Leidse Marathon wordt naar een datum in het najaar gezocht.

Extra radio-uitzendingen Nieuws071 op Sleutelstad
Sleutelstad zendt iedere werkdag twee keer een nieuwsuitzending uit met actuele informatie over de coronacrisis en de gevolgen van de maatregelen in de Leidse regio. De uitzendingen zijn elke dag te beluisteren tussen 13.00 en 14.00 uur en tussen 17.00 en 18.00 uur via 107.5 FM, 102.4 op de kabel en online via sleutelstad.nl/player.


Reanne van Kleef in gesprek met voorzitter Tjeerd Scheffer over het verplaatsen van de Leiden Marathon.

Mooie datum in najaar
De organisatie heeft lang gehoopt op betere tijden in mei, maar voortschrijdend inzicht heeft ervoor gezorgd dat het bestuur van Leiden Marathon nu ook de knoop doorhakt. Daarnaast wordt er werk gemaakt van een nieuwe datum in het najaar van 2020. Scheffer: “Heel veel hardloopevenementen worden nu uitgesteld en gaan op zoek naar een nieuwe datum. Door nu dit besluit te nemen, hebben we meer kans op een goede datum later dit jaar.”

Marathon Vlam volgend jaar naar Leiden
Als de 30e editie in het najaar van 2020 plaatsvindt, wordt de 31 editie op 8 en 9 mei van volgend jaar gehouden. Dat is ook het moment dat de Marathon Vlam alsnog naar Leiden komt. Normaal mag dat alleen in een jubileumjaar, maar de Griekse organisatie die over ‘de vlam’ gaat maakt in dit geval een uitzondering.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline