Rondje Leidse markt: veel meer gerichte shoppers

1

De Leidse markt ging vandaag ondanks het coronavirus gewoon door, maar in iets aangepaste vorm. Zo mocht ‘non-food’ er niet staan waardoor de marktkramen wat verder uit elkaar kwamen staan. Grote drukte bleef uit, het werd een ‘gewone woensdagmarkt’ waarbij mensen wel meer gericht hun boodschappen deden.

Verslaggever Robbert Beurse maakte vandaag een rondje over de markt. (Video: Robbert van Cleef).

De de wijkmarkten in de Stevenshof en Merenwijk gaan deze week ook door. Voorzitter Soufian El Marsse van de Vereniging voor Ambulante Handel Leiden heeft laten weten dat de lijn van vandaag wordt doorgezet en het er voor nu naar uitziet dat ook de zaterdagmarkt weer doorgaat. Hij meldt daar wel bij dat het een dagkoers is en dat het zomaar kan dat markten in Nederland binnenkort helemaal niet meer doorgaan.

Delen

1 reactie

  1. Fijn voor deze marktkooplui, en… wat jammer voor al die anderen: kunnen zij niet een plekje met hun bloemen krijgen ergens anders in de stad..? Pieterskerk, Beestenmarkt?

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline