Leidse Lente vraagt klanten om vouchers te kopen als overbrugging

11

Ook Galerie Café Leidse Lente aan de Haagweg is de komende weken dicht. Om de teruglopende inkomsten een beetje op te vangen heeft Diana Lepelaar een voucher-actie op touw gezet. Wie nu 25 euro uitgeeft, kan straks een keer lekker komen eten met een gratis drankje erbij. “Alle beetjes helpen”, zegt Diana Lepelaar. “Ik heb inmiddels al 125 vouchers verkocht.”

Lepelaar wil met haar voucher mensen overhalen de tafels in haar Galerie Café alvast virtueel te bezetten en als alles achter de rug is, aan te schuiven voor een diner. De coronacrisis heeft ook voor de Leidse Lente verstrekkende gevolgen. “Ik heb een heel fijn team van 28 mensen die bij me werken. Het is een hele onzekere tijd. Ik heb mijn acht vaste medewerkers in de deeltijd-ww gezet en al mijn nul-urencontracten heb ik moeten laten gaan. Die hebben wel gezegd als het straks weer kan, komen we allemaal terug. ”


Nieuws071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Diana Lepelaar, eigenaresse van Leidse Lente.

Lepelaar raadt mede-ondernemers aan een soortgelijke actie op te zetten. “Wij kunnen geen eten bezorgen aan huis, dan moet ik eerst weer meer uitgaven doen. Dat is voor mij geen optie. Dus heb ik deze voucher-actie gestart. Nu betalen, later genieten.” De vouchers zijn te vinden op de Facebookpagina van de Leidse Lente.

 

Delen

11 reacties

 1. Wim de Leeuw op

  Sorry hoor. Ik probeer op Sleutelstad meestal positief en opbouwend te reageren want het wemelt al van de anonieme schreeuwlelijkerds op dit forum.
  Maar dit vind ik werkelijk een schaamteloos slecht idee dat blijk geeft van een totaal gebrek aan ondernemerschap. De Leidse Lente verkeert in de problemen, net als de rest van de (Leidse) horeca. En wat is de oplossing? Dat klanten VOORUIT gaan betalen voor iets waarvan onzeker is WANNEER ze het gaan krijgen en zelfs onzeker is OF ze het OOIT gaan krijgen. Want dat laatste is vooral afhankelijk van het ondernemerschap van De Leidse Lente. En als dat beperkt blijft tot “vooruit lappen” dan hou ik mijn hart vast.
  Ik ken een paar prachtige voorbeelden van regionale ondernemers die hetzelfde probeerden. Zij waren in de problemen en dus moesten de klanten vooruit betalen. Het einde van het verhaal? De ondernemer alsnog failliet en alle trouwe klanten alsnog financieel de lul. Kom op. Jullie zijn ondernemer! Onderneem iets en wentel het ondernemersrisico niet op je klanten af. Verzin een list. Iets origineels. Iets creatiefs. Creativiteit past bij jullie. Bedelen om mensen vooruit te laten betalen niet. Er zijn prachtige voorbeelden van Leidse horeca-ondernemers te vinden. Alles beter dan deze inspiratieloze onzin.

  • Ik heb om meerdere redenen weinig sympathie voor deze zaak en kan mij goed voorstellen dat het daar toch al niet goed liep. Aan de andere kant zijn de omstandigheden nu heel uitzonderlijk en niet iets waar je als ondernemer rekening mee had kunnen houden. Met gewoon ondernemersrisico heeft het dus niets te maken. Of moeten ze maar een dubieus handeltje in mondkapjes, wc-papier en paracetamol beginnen?

   • Wim de Leeuw op

    Wat wil je nu eigen zeggen, Frits2020???
    Je vindt de huidige omstandigheden blijkbaar niet iets waar deze ondernemer rekening mee had kunnen houden. Is het dan wel iets waar de klanten rekening mee hadden moeten houden? Want met deze constructie worden de klanten wel opgezadeld met het bedrijfsrisico.
    Je suggestie over dubieuze handeltjes geeft weinig blijk van kennis van de creativiteit die op dit moment gaande is in Leiden. Het barst van de creatieve ondernemers – in en buiten de horeca – die op allerlei manieren proberen om hun hoofd boven water te houden. Zonder dubieuze handeltjes. En zonder hun klanten op te zadelen met hun ondernemersrisico!

    • Wat ik wilde zeggen staat er al. Ik kan eraan toevoegen dat lang niet alle (kleine) ondernemers het hoofd boven water kunnen houden onder deze moeilijke en niet te voorziene omstandigheden. Dat hoeft niet door eigen falen te komen. Het zijn nu eenmaal uiterst onzekere en moeilijke tijden.
     Overigens ben ik benieuwd naar de lijst met “creatieve ondernemers – in en buiten de horeca – die op allerlei manieren proberen om hun hoofd boven water te houden” en hoe ze dat doen. Over bijvoorbeeld zes maanden of een jaar zien we dan wel wie het heeft gered.

  • De aktie heeft een enorm groot voordeel: als je het niet wil, doe je het niet.
   Onzin dus om hierover een zuur, zeurend, onnodig commentaar te plaatsen.

 2. Er komen al maatregelen van overheidszijde. Belastingbetalen uitstel. Dat geldt niet voor uw klanten. Wij als belastingbetalers betalen al de steunmaatregelen. Wel eens gehoord van ondernemersrisico?

  • Een Leids burger op

   Ondernemersrisico vind ik hier een ongepast woord.
   De situatie m.b.t. het coronavirus is immers geen normaal risico wat bij een gewone beroepsuitoefening van een ondernemer hoort. Daarom is er dan ook compensatie van de overheid. Bovendien is het vanwege overheidswege (verspreiding coronavirus tegengaan) dat dit soort zaken gesloten moeten worden. Bij een normaal bedrijfsrisico is dat uiteraard niet het geval.

 3. Een Leids burger op

  citaat:¨Ik heb een heel fijn team van 28 mensen die bij me werken. Het is een hele onzekere tijd. Ik heb mijn acht vaste medewerkers in de deeltijd-ww gezet en al mijn nul-urencontracten heb ik moeten laten gaan. ¨

  ´t ja…. en voor die nu voormalige ¨nul-urencontracten¨-medewerkers is vast geen voucheractie om hen te steunen toch?…………………………

 4. Ik heb medewerkers in de deeltijd-ww gezet. Juist, en die betalen wij ook al voor je. Via belastingen. Lekker makkelijk van al die fantastische ondernemers.

  • HV ik mag hopen dat jouw werkgever het niet gaat redden door deze crisis. Dan ga ik er van uit dat jij geen uitkering zal aanvragen.

   • Dank u voor uw vriendelijke opmerking. Ik blaas nu het kaarsje in de vensterbank uit. En ik hoop dat uw werkgever het redt. Die kan dan misschien voor een bijscholingscursus voor u zorgen . Na de crisis koffietje doen?

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Gerry van Bakel

Presentator Nieuws071/Sport071, redacteur Cultuur071

Je bent nu offline