Leidse kerken luiden vanavond om 19.00 uur de ‘klokken van hoop’

7

Na het applaus voor de zorg gisteravond, zullen vanavond kerken in het hele land hun klokken laten beieren om een teken van hoop te laten horen. Ook de Leidse Raad van Kerken sluit zich aan bij dit initiatief dat in Rotterdam ontstond. Van 19.00 uur tot 19.15 uur zullen de kerken hun klokken luiden.

Veel mensen werken thuis en diverse winkels, sportverenigingen, bioscopen, restaurants en musea hebben hun deuren gesloten. Ook kerken, moskeeën en andere religieuze organisaties hebben bijeenkomsten opgeschort of kiezen voor een online-variant. Terwijl voor veel religies juist geldt dat mensen in tijden van nood samenkomen.

De Raad van Kerken bestaat landelijk uit veertien lidkerken en vier geassocieerde kerkgenootschappen. Zoals onder andere de Rooms-Katholieke Kerk Nederland, de Protestante Kerk Nederland en andere kerkgenootschappen.

Het luiden van de klokken zal de komende woensdagen steeds worden herhaald om 19.00 uur. Dus ook op woensdag 25 maart en woensdag 1 april.

Delen

7 reacties

  1. Iedere woensdag een kwartier lang het gebeier van klokken. Niet zo’n goed idee. Ik heb er geen behoefte aan hoop en geloof opgedrongen te krijgen.

  2. Bijzonder goed initiatief en prachtig om te horen! Wie kan er nou bezwaar hebben tegen het beieren van kerkklokken als een teken van hoop. Dit kan alleen maar iets over diegene zelf zeggen.

  3. Wat een onzin. Er is zoveel meer ellende en de wereld door ziektes, armoede en niet te vergeten het geloof. Das zouden die klokken wel dag en nacht kunnen beieren.
    We slaan weer heelmaal door in dit land, de mensen die dit geweldig vinden zijn vast ook wc-paier hamsteraars. Vanmorgen ook nog zo’n idote vrouw gezien met een kar vol wc-papier.
    Wat mij de laatste dagen ovalt is dat hte met name mensen met een migratieachtergrond zijn die karren vol mee naar buiten slepen, wat is nu toch de beweegreden hierachter???

  4. Mogen de minaretten nu ook hun megafoons aanzetten, als teken van steun. Morgen om 4.56 uur allemaal tegelijk een zucht slaken . Nou, dat zal het virus wel leren!

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Gerry van Bakel

Presentator Nieuws071/Sport071, redacteur Cultuur071

Je bent nu offline