Leiden Road Runners Club-leden lopen solo of in duo’s

De zon schijnt, de temperatuur loopt op en je loopschoenen schreeuwen naar je: laten we naar buiten gaan. Maar het een na het andere loopevenement wordt afgelast. Voor de Leiden Road Runners Club wordt dit jaar vooralsnog niet het meest sportieve. “Hardlopen kan wel, maar in je eentje of hooguit met zijn tweeën zodat je afstand kunt houden”, aldus Rob van Heijster, bestuurslid van de Leidse hardloopvereniging.

“Het is allemaal heel erg snel gegaan”, vertelt Van Heijster. “Het was een hele heftige beslissing om alle trainingslopen voor de Leiden Marathon te annuleren. En toen kwam daar heel snel bovenop dat ook alle trainingen moesten worden afgelast. Dat mensen niet meer met hun vertrouwde groepje mogen gaan hardlopen. Normaal praten we over een tientje meer contributie of een kwartje erbij voor de koffie. Ook allemaal hele relevante zaken, maar dit is wel even wat anders.”


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Rob van Heijster, PR-man van LRRC.

Vooralsnog zegt het bestuur van LRRC tegen de leden dat ze beter niet een groepje kunnen gaan lopen. En dat is extra lastig voor de mensen van ‘Running Blind”, de afdeling van LRRC die mensen met een visuele beperking gelegenheid biedt om te sporten. “Sommige mensen kunnen nog wel genoeg zien zodat ze voldoende afstand kunnen  houden tot hun buddy. Anderen zullen thuis op de hometrainer aan de gang moeten. Het is natuurlijk wel belangrijk om in beweging te blijven en je conditie op peil te houden.”

Tot 6 april zijn alle trainingen en activiteiten opgeschort. “Laten we hopen dat het bij die ene maand blijft”, aldus Van Heijster. Kijk voor meer informatie op de website van Leiden Road Runners Club.

Stuur je coronavragen en tips naar Sleutelstad!
Sleutelstad zendt vanaf 16 maart twee keer per dag een live nieuwsuitzending uit met actuele informatie over corona en de gevolgen van de maatregelen in de Leidse regio. Heb je zelf een vraag over iets dat met het coronavirus en de Leidse regio te maken heeft waar je het antwoord niet op kunt vinden? Of heb je een interessante tip? Stuur je reactie naar corona@sleutelstad.nl of telefonisch via whatsapp op 06-16811160. Je kunt een vraag ook insturen als audio-opname, dan wordt hij mogelijk op de radio uitgezonden. De uitzendingen zijn iedere dag te beluisteren tussen 13.00 en 14.00 uur en tussen 17.00 en 18.00 uur via 107.5 FM, 102.4 op de kabel en online via sleutelstad.nl/player.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Gerry van Bakel

Presentator Nieuws071/Sport071, redacteur Cultuur071

Je bent nu offline