Kinderopvangorganisatie TeddyKids biedt accommodaties aan voor extra opvang

In tijden van nood moet je elkaar helpen, vindt Zachar Tolmachev, een van de directeuren van kinderopvangorganisatie TeddyKids. Nu de kinderopvang grotendeels gesloten is vanwege het coronavirus, biedt hij zijn accommodaties aan voor extra opvang voor kinderen van werknemers in vitale beroepen. Zelf zit Tolmachev ‘vast’ in India waar hij voor zijn werk heen was gereisd. “Het is beter om nu niet te reizen.”

Extra radio-uitzendingen Nieuws071 op Sleutelstad
Sleutelstad zendt iedere werkdag twee keer een nieuwsuitzending uit met actuele informatie over de coronacrisis en de gevolgen van de maatregelen in de Leidse regio. De uitzendingen zijn elke dag te beluisteren tussen 13.00 en 14.00 uur en tussen 17.00 en 18.00 uur via 107.5 FM, 102.4 op de kabel en online via sleutelstad.nl/player.

Letterlijk stil zitten is nu misschien het devies, maar dat betekent voor Tolmachev niet dat je dan maar helemaal op de bank met blijven zitten. “Op dit moment is het belangrijk dat wij kinderen opvangen van de mensen die we nu het hardst nodig hebben. Aan de gemeente Leiden hebben we onze accommodaties aangeboden en ook aan LUMC voor als zij die extra ruimte nodig hebben voor de opvang van patiënten.”

 
Nieuws071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Zachar Tolmachev over wat ondernemers kunnen doen voor de samenleving.

Verder heeft TeddyKids al het eten dat op voorraad was geschonken aan de Voedselbank. En Tolmachev roept collega-ondernemers op hetzelfde te doen. “Als je iemand anders kunt helpen doe het dan nu. Als je extra middelen overhebt, biedt dat aan. We weten hoe erg dit is voor kleine en grote ondernemingen. Hoe communiceer je met je medewerkers en je klanten. Help elkaar. Bel bijvoorbeeld met tehuizen voor ouderen, vraag hen hoe je ze kunt helpen.”

Tolmachev denkt ook aan de eigen klanten van TeddyKids. “Voor de kinderen die thuis zitten sturen we elke dag video’s rond van hun leidsters die liedjes zingen of activiteiten doen. Om ouders te helpen hun kinderen bezig te houden.”

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Gerry van Bakel

Presentator Nieuws071/Sport071, redacteur Cultuur071

Je bent nu offline