Fietsster gewond bij val op Noordeinde in Leiden

4

Een vrouw is vanmorgen op het Noordeinde ongelukkig ten val gekomen met haar fiets toen ze een uitwijkmanoeuvre maakte voor een auto. Dat gebeurde ter hoogte van de Rembrandtstraat. De vrouw is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Delen

4 reacties

 1. Het Noordeinde is al jaren een gevaarlijk en te druk verkeersriool, veel te smal voor al het verkeer dat er doorheen wil of moet. Eigenlijk zou de straat gesloten moeten worden voor doorgaand autoverkeer.

  • Marco Stals op

   Op basis van die opmerking kun je dan wel de hele binnenstad afsluiten…..

   • Eenrichtingsverkeer, maar dat vereist een verkeerscirculatieplan en zo slim en doortastend is dit quasi-linkse college niet.

    • Het is Marco misschien ontgaan dat de binnenstad deels al is afgesloten voor doorgaand (!) autoverkeer. Het Noordeinde is een van de ergste straten in Leiden door de enorme verkeersdrukte en te beperkte ruimte. Eenrichtingsverkeer? Ja, maar waar moet het verkeer in de andere richting dan rijden? Een verkeerscirculatieplan zou op zich nuttig kunnen zijn. Het zal echter niet meevallen om een goed circulatieplan te ontwerpen. Grootschalig slopen om ruimte te maken voor autoverkeer doen we gelukkig niet meer, maar daarmee worden de opties zeer beperkt.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline