Basisdienstregeling NS: Vanaf zaterdag twee treinen per uur

NS en ProRail nemen maatregelen om te zorgen dat reizigers die afhankelijk zijn van de trein de komende weken kunnen blijven rekenen op een treindienst. Vanaf zaterdag 21 maart start de NS met een speciale basisdienstregeling.

De speciale dienstregeling houdt in dat vanaf zaterdag op ieder station twee treinen per uur in beide richtingen gaan rijden. Op stations waar nu één keer per uur een trein vertrekt blijft de dienstregeling onveranderd. De Intercity Direct en de Intercity Den Haag-Eindhoven rijden niet, evenals de nachttreinen. Internationale treinen rijden volgens een sterk aangepaste dienstregeling en is afhankelijk van het beleid in het buitenland en de beschikbare capaciteit.

Voor de komende dagen verwacht de NS dat niet alle treinen volgens de normale dienstregeling rijden. De NS waarschuwt reizigers rekening te houden met langere reis- en overstaptijden. Het advies van de NS: “Ga goed voorbereid op reis en plan voor vertrek uw reis in de reisplanner, deze is voorlopig één dag van tevoren bijgewerkt”. De toiletten en fietsenstallingen blijven open.

Stuur je coronavragen en tips naar Sleutelstad!
Sleutelstad zendt vanaf 16 maart twee keer per dag een live nieuwsuitzending uit met actuele informatie over corona en de gevolgen van de maatregelen in de Leidse regio. Heb je zelf een vraag over iets dat met het coronavirus en de Leidse regio te maken heeft waar je het antwoord niet op kunt vinden? Of heb je een interessante tip? Stuur je reactie naar corona@sleutelstad.nl of telefonisch via whatsapp op 06-16811160. Je kunt een vraag ook insturen als audio-opname, dan wordt hij mogelijk op de radio uitgezonden. De uitzendingen zijn iedere dag te beluisteren tussen 13.00 en 14.00 uur en tussen 17.00 en 18.00 uur via 107.5 FM, 102.4 op de kabel en online via sleutelstad.nl/player.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Arjen Kennis

Je bent nu offline