Voedselbank Leiden blijft open ‘tot het bittere eind’

11

De Voedselbank Leiden blijft open, laat voorzitter Karel van Schie weten aan Sleutelstad. “Tot het bittere eind.” Van Schie betreurt het dat zoveel andere voedselbanken in Nederland hun deuren moeten sluiten door een tekort aan vrijwilligers. “Wij hebben momenteel nog genoeg vrijwilligers om de uitdeling van pakketten door te laten gaan”, vertelde Van Schie gisteren in de uitzending.

De Leidse voedselbank kreeg vanochtend een hele grote levering van fruit dat eigenlijk bedoeld was voor de basisscholen. “Zo komt het fruit toch nog goed terecht”, bericht de Voedselbank op zijn Facebookpagina. Er is genoeg om een deel door te schenken aan andere voedselbanken.

De Voedselbank Leiden opent vanmiddag zijn deuren om 12.00 uur, een uur eerder dan normaal. Het uitdelen van tassen gebeurt aan de achterkant van het gebouw. De voedselbank is voorlopig afgestapt van het winkelconcept omdat contact te beperken. Ook de koffieruimte is gesloten.

Stuur je coronavragen en tips naar Sleutelstad!
Sleutelstad zendt vanaf 16 maart twee keer per dag een live nieuwsuitzending uit met actuele informatie over corona en de gevolgen van de maatregelen in de Leidse regio. Heb je zelf een vraag over iets dat met het coronavirus en de Leidse regio te maken heeft waar je het antwoord niet op kunt vinden? Of heb je een interessante tip? Stuur je reactie naar corona@sleutelstad.nl of telefonisch via whatsapp op 06-16811160. Je kunt een vraag ook insturen als audio-opname, dan wordt hij mogelijk op de radio uitgezonden. De uitzendingen zijn iedere dag te beluisteren tussen 13.00 en 14.00 uur en tussen 17.00 en 18.00 uur via 107.5 FM, 102.4 op de kabel en online via sleutelstad.nl/player.

Delen

11 reacties

  • Een Leids burger op

   Het echte drama komt waarschijnlijk nog.
   Nu zijn er nog veel hotels e.d. die hun spullen doneren aan de voedselbank.
   Maar dat stopt na enige tijd en van de supermarkten zullen de voedselbanken nu juist minder krijgen, zeker als je ziet hoe men daar aan het hamsteren is.

  • Blijkbaar heb jij nog steeds niets geleerd. Je blijft namelijk een zielige karikatuur van een hatelijke zeurtruus met een ongezonde portie rancune tussen de oren. Ga eens in therapie.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Gerry van Bakel

Presentator Nieuws071/Sport071, redacteur Cultuur071

Je bent nu offline