Marathon Vlam pas volgend jaar naar Leiden

9

De Marathon Vlam komt dit jaar niet naar Leiden. Dat maakte voorzitter Tjeerd Scheffer vandaag bekend in de nieuwsuitzending van Sleutelstad. De maatregelen die Europese landen op dit moment treffen rondom het coronavirus, maken het onmogelijk om de vlam door de verschillende landen vanuit Athene naar Leiden te vervoeren. Het project wordt in zijn geheel doorgeschoven naar 2021. De beslissing of de Leiden Marathon zelf dit jaar door kan gaan, is nog niet gevallen.


Gerry van Bakel in gesprek met Tjeerd Scheffer over de Marathon Vlam. 

“We zijn op dit moment in meerdere landen al niet meer welkom”, zegt een geëmotioneerde Scheffer. “Het is gewoon onmogelijk geworden.” Inmiddels zijn de grenzen van vijf landen voor ‘niet essentieel’ verkeer al dicht. Iedereen die vanuit het buitenland naar Griekenland gaat, moet eerst veertien dagen in quarantaine. Scheffer was zelf afgelopen vrijdag nog in Griekenland, inmiddels zijn alle hotels daar gesloten.

Verplaatsen 2021
Scheffer heeft uitgebreid contact gehad met de organisatie van de Athene Marathon en de organisatie die over ‘de vlam’ gaat. Normaal gesproken mag een de marathon de vlam alleen ophalen tijdens een jubileumjaar, maar daar wordt nu een uitzondering op gemaakt. “De vlam komt nu in 2021 naar Leiden. Ook als het dan de 31e editie is. Dan vindt onze marathon een dag eerder plaats, op 9 mei. We gaan dan dus rond 23 april vanuit Griekenland met de vlam lopen.”

Traantje weggepinkt
De organisatie van de Leiden Marathon baalt als een stekker dat het project ter ere van het 30-jarig bestaan dit jaar niet door kan gaan. Scheffer: “Er is bij onze mensen al menig traantje weggepinkt. Er is zoveel werk in gaan zitten door een grote groep mensen. En zelfs nu nog zijn er mensen die geld aan het ophalen zijn.”

Doorgang marathon
Over de doorgang van de Leiden Marathon zelf kan Scheffer nog geen uitspraak doen. Het hardloop evenement met zo’n 14.000 deelnemers staat gepland op 9 en 10 mei. “Daar is de beslissing nog niet over gevallen. Maar we worden wel een bepaalde richting op geduwd.”

Stuur je coronavragen en tips naar Sleutelstad!
Sleutelstad zendt vanaf 16 maart twee keer per dag een live nieuwsuitzending uit met actuele informatie over corona en de gevolgen van de maatregelen in de Leidse regio. Heb je zelf een vraag over iets dat met het coronavirus en de Leidse regio te maken heeft waar je het antwoord niet op kunt vinden? Of heb je een interessante tip? Stuur je reactie naar corona@sleutelstad.nl of telefonisch via whatsapp op 06-16811160. Je kunt een vraag ook insturen als audio-opname, dan wordt hij mogelijk op de radio uitgezonden. De uitzendingen zijn iedere dag te beluisteren tussen 13.00 en 14.00 uur en tussen 17.00 en 18.00 uur via 107.5 FM, 102.4 op de kabel en online via sleutelstad.nl/player.

Delen

9 reacties

  1. Ongelofelijk jammer Tjeerd ! Ik vreesde dat het er aan zat te komen. Moeilijk met zo’n mooi plan om dan maar een jaar geduld te hebben. Maar beter iets dan niets.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline