LSF vraagt gemeente om financiële coulance voor Leidse sportverenigingen

2

De Leidse Sportfederatie (LSF) vraagt de gemeente om financiële coulance voor Leidse sportverenigingen die in de problemen komen door het sluiten van de sportparken en sportaccommodaties. De gemeente ging over tot dat besluit om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De Leidse sportparken en – accommodaties blijven tenminste tot 6 april gesloten. Verenigingen lopen daardoor veel inkomsten mis.


Jaap van Sandijk in gesprek met voorzitter Rolf Marselis van de LSF over het ongevraagde advies aan de gemeente.

De LSF laat weten begrip te hebben voor de sluiting, maar maakt zich ook zorgen over de financiële gevolgen voor de sportverenigingen. Het (ongevraagde) advies bestaat uit drie punten:

  1. Een vrijstelling van de huurkosten van de accommodatie voor verenigingen tot ten minste 6 april, of zoveel langer dat de sportparken gesloten moeten blijven.
  2. Het advies aan de gemeente om verenigingen die door gederfde inkomsten in betalingsproblemen komen, meer tijd te geven aan de betalingsverplichtingen te voldoen en/of hulp te bieden als de verenigingen de betalingsproblemen zelf niet op kunnen lossen.
  3. Coulance te hebben met verenigingen die al een betalingsregeling hebben, door het schuiven van de betalingstermijnen. Bijvoorbeeld tot één maand na het moment dat verenigingen weer ‘normaal’ draaien.

Stuur je coronavragen en tips naar Sleutelstad!
Sleutelstad zendt vanaf 16 maart twee keer per dag een live nieuwsuitzending uit met actuele informatie over corona en de gevolgen van de maatregelen in de Leidse regio. Heb je zelf een vraag over iets dat met het coronavirus en de Leidse regio te maken heeft waar je het antwoord niet op kunt vinden? Of heb je een interessante tip? Stuur je reactie naar corona@sleutelstad.nl of telefonisch via whatsapp op 06-16811160. Je kunt een vraag ook insturen als audio-opname, dan wordt hij mogelijk op de radio uitgezonden. De uitzendingen zijn iedere dag te beluisteren tussen 13.00 en 14.00 uur en tussen 17.00 en 18.00 uur via 107.5 FM, 102.4 op de kabel en online via sleutelstad.nl/player.

Delen

2 reacties

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline