Leidse woensdagmarkt gaat door zonder non-food

4

De Leidse woensdagmarkt gaat morgen door zonder non-food marktkramen. Dat is één van de maatregelen die worden genomen om de markt minder druk te maken. De overige kramen krijgen daardoor meer ruimte waardoor er minder mensen dicht bij elkaar komen. Afhankelijk van hoe de woensdagarkt verloopt, wordt door de gemeente Leiden besloten of de zaterdagmarkt door kan gaan.

Ook marktlui die geen vaste standplaats hebben mogen morgen niet deelnemen aan de markt. Daarnaast zijn zitjes, statafels en proefplateaus die normaal bij de kramen te vinden zijn om voedsel te nuttigen, niet toegestaan. Met posters worden bezoekers nadrukkelijk opgeroepen om voldoende afstand van elkaar te bewaren.


Voorzitter Soufian El Marsse van Vereniging voor Ambulante Handel Leiden over doorgaan woensdagmarkt.

Voorzitter Soufian El Marsse van de Vereniging voor Ambulante Handel Leiden is blij dat de markt door kan gaan, maar heeft er wel een dubbel gevoel bij. “Ik snap dat er maatregelen genomen moeten worden omdat het anders riskant wordt, maar ik voel me echt schuldig tegenover de jongens die nu niet op de markt mogen staan. Zij hebben het ook heel zwaar. Aan de andere kant gaan we er allemaal aan als het helemaal niet meer door gaat.”

Onder non-food vallen onder andere de kramen voor bloemen, puzzels, dekbedden, horloge’s, telefoonhoesjes en drogisterij artikelen. El Marsse telt er al snel meer dan tien bij elkaar. “Deze week gaan we wel weer met de gemeente in overleg of we een andere oplossing kunnen bedenken, zodat ze er zaterdag misschien tóch bij kunnen zijn.”

Markten later in de week
De de wijkmarkten in de Stevenshof (donderdag) en Merenwijk (vrijdag) gaan deze week ook door. Met de nieuwe maatregelen hoopt de gemeente dat de drukte beperkt wordt en dat ook de zaterdagmarkt door kan gaan. Die beslissing wordt later deze week genomen en wordt ook gebaseerd op het verloop van de woensdagmarkt.

Stuur je coronavragen en tips naar Sleutelstad!
Sleutelstad zendt vanaf 16 maart twee keer per dag een live nieuwsuitzending uit met actuele informatie over corona en de gevolgen van de maatregelen in de Leidse regio. Heb je zelf een vraag over iets dat met het coronavirus en de Leidse regio te maken heeft waar je het antwoord niet op kunt vinden? Of heb je een interessante tip? Stuur je reactie naar corona@sleutelstad.nl of telefonisch via whatsapp op 06-16811160. Je kunt een vraag ook insturen als audio-opname, dan wordt hij mogelijk op de radio uitgezonden. De uitzendingen zijn iedere dag te beluisteren tussen 13.00 en 14.00 uur en tussen 17.00 en 18.00 uur via 107.5 FM, 102.4 op de kabel en online via sleutelstad.nl/player.

 

Delen

4 reacties

 1. Die statafels en andere uitspanningen zijn al helemaal niet toegestaan. Er wordt alleen niet op gehandhaaft. Omdat de marktmeester is wegbezuinigd en de handhavers de regels niet kennen. Het is ook helemaal niet gek de markt wat kleiner te maken. Een bakker met een trailer waar 9 man op een zaterdag een hele weekomzet van een normale in de binnenstad gevestigde bakker is helemaal niet zoals de markt bedoeld is…..

   • Wim de Leeuw op

    Nee, bram v d linden.
    NIET DUS. Het is niet ‘allemaal wel of niet’. We zitten in een rare situaties, waarin er keuzes worden gemaakt op basis van noodzaak. En dus blijft mijn kind thuis, terwijl het kind van een verpleegster of arts wel wordt opgevangen.
    Dat heeft niets met ma(a)tennaaierij te maken. Maar met noodzaak!
    Pffffff

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline