Arriva past dienstregeling aan voor bussen in regio

4

OV-bedrijf Arriva neemt een aantal maatregelen in verband met de coronacrisis. “In verband met de richtlijnen van het RIVM hebben wij momenteel minder personeel én minder reizigers”, zo laat het bedrijf weten. “Maar het maatschappelijk belang van openbaar vervoer is groot. Wij proberen en willen onze reizigers zo lang mogelijk van dienst zijn. Tenslotte vervoeren we ook dagelijks veel reizigers die werkzaam zijn in vitale sectoren. Juist nu is het extra belangrijk dat deze medewerkers kunnen werken.” Wel past Arriva de dienstregeling aan.

Vanaf woensdag 18 maart rijden de bussen in Zuid-Holland Noord volgens een vakantierooster. De aangepaste dienstregeling houst in dat de volgende lijnen vanaf morgen vervallen: 39, 210, 510, 596 en 800. Lijn 295 rijdt vooralsnog gewoon de normale dienstregeling en het deur-haltevervoer (OV-taxi) rijdt niet. Ook de Keukenhof Express-lijnen vanaf Leiden, Schiphol, Hoofddorp en Amsterdam RAI rijden in ieder geval tot 6 april niet, vanwege de sluiting van de Keukenhof. “Op deze manier bieden we reizigers toch een betrouwbare dienstregeling gedurende de hele dag én op alle dagen van de week.”

Buurtbuslijnen
Omdat sinds maandag het aanbod van de buurtbuslijnen in Zuid-Holland Noord afneemt, laat Arriva ook daar een aantal lijnen vervallen. Vanaf morgen geldt dat voor de lijnen: 722, 723, 724, 725, 726, 727 en 728.

Reisinformatie
De aangepaste dienstregeling is zichtbaar in alle reisplanners en ook te zien op arriva.nl. Daarnaast kunnen reizigers de vertrektijden op de halte raadplegen. De informatie over de vertrektijden van de aangepaste dienstregeling is te vinden bij de vertrektijden in de periode ‘vakantiedienstregeling’ (met uitzondering van de lijnen die komen te vervallen en lijn 295).

Meer informatie over de aangepaste dienstregeling staat op www.arriva.nl/corona.

Delen

4 reacties

  1. Gaan ze dan wel extra bussen inzetten als het weer eens druk wordt?? Of werkt het maar naar één kant toe? Zomaar een vraag… .

  2. Nou denk dat het op dit moment om de gezondheid van iedereen gaat zowel de buschauffeurs als de passagiers en op dit moment vervoeren ze maar een enkeling.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline