Virtueel naar het Rijksmuseum van Oudheden

1

Het Rijksmuseum van Oudheden is vanwege de maatregelen met betrekking tot het coronavirus gesloten. Het museum is echter wel te bezoeken, gewoon vanaf de zitbank of keukentafel thuis. Het archeologisch museum in Leiden met collecties van Egyptische, Griekse en Romeinse voorwerpen is te bezichtigen via Google Indoor Street View.


Chris de Waard in gesprek met Carlijn Oldenkotte van RMO over virtuele expositie.

Een groot deel van de museumobjecten is door het museum digitaal vastgelegd. Met de vele 360 graden foto’s waant de bezoeker zich dichtbij de collectie. Alleen de museumzalen met de vaste tentoonstellingen zijn op deze manier online te bezichtigen. De tijdelijke tentoonstellingen zijn niet te zien.

‘Cyprus – eiland in beweging’
Het laatste weekend van de tentoonstelling ‘Cyprus – eiland in beweging’ is door de plotselinge sluiting van het museum vroegtijdig abrupt beëindigd. Het Rijksmuseum van Oudheden heeft een complete rondleiding van de tentoonstelling opgenomen.

 

Conservator Ruurd Halbertsma en museummedewerkers Emma Verweij en Leonie van Esser bekijken voor de laatste maal de collectie van de tentoonstelling.

Het Rijksmuseum van Oudheden is volgens de richtlijnen van de Museumvereniging en het RIVM tot en met 6 april gesloten.

Delen

1 reactie

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Arjen Kennis

Je bent nu offline