Meerdere Leidse hotels dicht: bezettingsgraad naar dieptepunt

3

De maatregelen rond het coronavirus hakken er keihard in bij de hotelbranche. Verschillende hotels hebben inmiddels de deuren tijdelijk gesloten. Anderen blijven, ondanks de doorlopende kosten, nog open. “Uit een maatschappelijke betrokkenheid”, weet voorzitter Frans Schohaus van het Hoteloverleg Leiden. “Het zou toch te gek voor woorden zijn als wetenschappers of artsen die voor de ziekenhuizen in de weer zijn nergens kunnen slapen.”

City Hotel Nieuw Minerva heeft vandaag de deuren aan de Boommarkt gesloten. “In elk geval tot eind van de maand, maar langer als het nodig is”, meldt het bedrijf. Ook Holiday Inn Leiden is vandaag dichtgegaan. “Daarmee volgen we de richtlijnen van de overheid.” Het hotel heeft al het overgebleven voedsel vandaag aan de Voedselbank Leiden gedoneerd. Op de Lange Mare is Best Western City Hotel Leiden dicht.

Chris de Waard sprak in Nieuws071 met Lorenzo van Beek. Duo-voorzitter van ondernemersclub BV Leiden, maar ook mede-eigenaar van twee hotels in Leiden.

De twee Boutique Hotels van Leyden hebben het ook zwaar. Directeur Lorenzo van Beek vertelde vanmiddag in onze radionieuwsuitzending dat hij noodgedwongen acht van zijn elf personeelsleden heeft moeten laten gaan. “Dat zijn mensen die soms acht jaar bij ons werkten en die we nu moeten ontslaan”, zegt een geëmotioneerde Van Beek.

Stuur je coronavragen en tips naar Sleutelstad!
Sleutelstad zendt vanaf 16 maart twee keer per dag een live nieuwsuitzending uit met actuele informatie over corona en de gevolgen van de maatregelen in de Leidse regio. Heb je zelf een vraag over iets dat met het coronavirus en de Leidse regio te maken heeft waar je het antwoord niet op kunt vinden? Of heb je een interessante tip? Stuur je reactie naar corona@sleutelstad.nl of telefonisch via whatsapp op 06-16811160. Je kunt een vraag ook insturen als audio-opname, dan wordt hij mogelijk op de radio uitgezonden. De uitzendingen zijn iedere dag te beluisteren tussen 13.00 en 14.00 uur en tussen 17.00 en 18.00 uur via 107.5 FM, 102.4 op de kabel en online via sleutelstad.nl/player.

Delen

3 reacties

  1. Nico Rijsbergen

    Waarom moeten er mensen ontslagen worden er is toch een 90 % regeling en de rest moet de werkgever aanvullen moet toch kunnen of zie ik het verkeerd

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline