Koningsspelen afgelast: geen sportdag voor 7700 Leidse scholieren

2

In heel Nederland zijn de Koningsspelen afgelast. Die zouden dit jaar worden gehouden op 17 april, maar het coronavirus  gooit roet in het eten. De datum van de spelen ligt weliswaar na 6 april, de datum tot waarop de huidige maatregelen van kracht zijn, maar er zijn maar weinig mensen die denken dat het daarbij blijft.

“Bovendien was het logistiek ook al eigenlijk niet meer haalbaar”, zegt voorzitter Jan Breedeveld van de Koningsspelen Leiden: “We hebben zo’n 1.300 vrijwilligers. Dat zijn leerlingen uit het voortgezet, wetenschappelijk en het hoger onderwijs. Die pakken de honderden kisten met materialen normaal gesproken voorafgaand aan de Koningsspelen in, maar al die scholen zijn dicht. Dus zelfs al zouden de spelen door kunnen gaan vanwege het coronavirus, dan hebben de kinderen geen materialen.


Nieuws071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Jan Breedeveld over de afgelasting van de Leidse Koningsspelen.

Alleen al in Leiden zijn zo’n 7.700 scholieren de dupe van het niet doorgaan van de sportdag die sinds vijf jaar aan Koningsdag vooraf gaat. Ook in verschillende buurgemeenten worden de spelen normaal gesproken georganiseerd.

Stuur je coronavragen en tips naar Sleutelstad!
Sleutelstad zendt vanaf 16 maart twee keer per dag een live nieuwsuitzending uit met actuele informatie over corona en de gevolgen van de maatregelen in de Leidse regio. Heb je zelf een vraag over iets dat met het coronavirus en de Leidse regio te maken heeft waar je het antwoord niet op kunt vinden? Of heb je een interessante tip? Stuur je reactie naar corona@sleutelstad.nl of telefonisch via whatsapp op 06-16811160. Je kunt een vraag ook insturen als audio-opname, dan wordt hij mogelijk op de radio uitgezonden. De uitzendingen zijn iedere dag te beluisteren tussen 13.00 en 14.00 uur en tussen 17.00 en 18.00 uur via 107.5 FM, 102.4 op de kabel en online via sleutelstad.nl/player.

Delen

2 reacties

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline