Coffeeshops mogen toch weer open

22

Alle coffeeshops in Nederland gaan weer open. Dat heeft het kabinet besloten op verzoek van burgemeesters die werden geconfronteerd met de gevolgen van de abrupte sluiting gisteren. Om 17.30 uur maakte het kabinet bekend dat coffeeshops, net als andere horecabedrijven een half uur later de deuren moesten sluiten. Dat veroorzaakte een ware run op de coffeeshops van mensen die nog snel even een paar gram softdrugs wilden scoren.

De coffeeshops gaan nu onder het regime vallen van afhaalrestaurants, zoals snackbars. Ook restaurants krijgen mogelijk toestemming om een afhaalfunctie in het leven te roepen als ze dat nu nog niet hadden. Wel blijft het advies om afstand van elkaar te houden ook hier onverminderd van kracht.

Met de maatregel om de coffeeshops weer open te laten gaan, wil de overheid illegale straathandel tegengaan.

Zondag werd wiet in Nederland massaal gehamsterd. Ook in leiden. (Video: Ijsbrand Terpstra en Reanne van Kleef).

Stuur je coronavragen en tips naar Sleutelstad!
Sleutelstad zendt vanaf 16 maart twee keer per dag een live nieuwsuitzending uit met actuele informatie over corona en de gevolgen van de maatregelen in de Leidse regio. Heb je zelf een vraag over iets dat met het coronavirus en de Leidse regio te maken heeft waar je het antwoord niet op kunt vinden? Of heb je een interessante tip? Stuur je reactie naar corona@sleutelstad.nl of telefonisch via whatsapp op 06-16811160. Je kunt een vraag ook insturen als audio-opname, dan wordt hij mogelijk op de radio uitgezonden. De uitzendingen zijn iedere dag te beluisteren tussen 13.00 en 14.00 uur en tussen 17.00 en 18.00 uur via 107.5 FM, 102.4 op de kabel en online via sleutelstad.nl/player.

Delen

22 reacties

 1. Hans van Gangelen

  Hoe kan dit? Wie bedenkt dit? Hebben coffeeshops bij burgemeesters een streepje voor op café’s e.d.?
  Bij de Twee Spiegels of L’Esperance kun je toch ook via het raam een drankje bestellen? Waarom moeten die dan wel dicht?????

  • De achterliggende gedachtes waarom de gemeente en of overheid de coffeeshop willen door laten gaan, heeft te maken met het feit dat er nu signalen binnen zijn gekomen dat er op straat wordt gehandeld en ook zo de straat criminaliteit omhoog kan of zal gaan.

 2. De regering weet totaal niet wat ze doen! Er heerst een zwaar besmettelijk long virus in de lucht en ze laten mensen blowen?! Blowen onderdrukt het immuunsysteem! Van wiet roken gaan je longen vol met teer en ander gif zitten. Dus als je het virus krijgt, wat er dik in zit met deze regering, dan kun je nog moeilijker ademen als je een blower bent. Gaan de ziekenhuizen nog voller zitten straks. Stel je voor dat een straat dealer wat extra geld verdient… DAT KAN ECHT NIET! Dit alles is de schuld van de regering! Ze hadden meteen de grenzen moet dicht gooien en het vliegverkeer moeten stoppen! Maar gelukkig is er ook iets positiefs… Het klimaat komt hopelijk weer in balans door dit virus.

 3. Erika van Duuren

  Kan dat veel mensen dit niet snappen hoeft ook niet.. als je allemaal door gedraaide mensen wil en criminaliteit omhoog wil hebben Omdat mensen die dit, mede door het gedoogbeleid wat al jaaaren hier is, verplicht wil laten afkicken… nee dan hadden ze dicht moeten blijven.. hou maar op met denken dat dit druggs is.. voor lopig is alcohol harddrugs die de meeste gewoon lekker nuttigen.. lekker doen.. Weed hoort nog altijd onder soft druggs alhoewel ht zeker geestelijke verslavend is. Nee ze moeten wc papier gaan roken🤦🏻‍♀️

  • Wiet is een levensbehoefte hier in NL net als alcohol wat je in de supermarkt kan kopen, dus zeur niet.

 4. @WIETROKER

  Jij moet ook niet zeuren als je straks last van je longen krijgt! Lekker thuis uitzieken of XXXX gaan en vooral niet gaan huilen bij andere mensen. En zeker niet naar het ziekenhuis! Wietrokers kunnen het echte leven niet aan en moeten zich versuffen en hun hersenen op non actief zetten. Ken genoeg wietrokers en het zijn stuk voor stuk losers met geld problemen ect.

  • Ik ken genoeg verpleegkundigen die na een dag hard werken graag ontspannen met een jointje.

 5. Wendy Schlagwein

  Stel je eens voor als die doelgroep gaat afkicken, of bij dealers op straat moeten gaan kopen tegen woekerprijzen.
  Dan breekt de pleuris uit.
  Hebben we nog meer redenen om te janken.

 6. Nou bedankt Jaap. Dus ik als hard werkende medemens,met leuke familieleden en vrienden een loser. En kan het leven niet aan. Ook eentje die mensen te kennen. Dus dan ga je er zelf met blowers om. Want ik ken ook leuke mensen,die een biertje na hun werk nemen,zoals ik een blowtje. Dus deze reactie van jou,is een zeer onwetende reactie.

 7. @EVA Als je mensen kent, ga je dus ook meteen met ze om… Ik ken Mark Rutte ook, denk je dat ik met hem omga?!
  LOL wat een BS! Denk is na voordat je onzin uitkraamt.

  “Dus deze reactie van jou,is een zeer onwetende reactie.” –> Blowers zijn een meester in het liegen tegen zichzelf… en tegen anderen.
  Ik blow niet, drink ook niet en eet alleen 1x per dag (gezond) + sport veel… Voel mij ELKE dag beestachtig goed. (euforisch) Beter dan welke drugs of alcohol dan ook. Ben 41 jaar en zie er uit als 25!
  Ga jij maar is een paar dagen niet blowen en kijken hoe jij je voelt als het gif in je lijf los komt. Dan breekt de pleuris uit in je lichaam en kan iedereen ervan langs krijgen, omdat jij je niet goed voelt. Dan ren jij naar de coffeeshop om het gif weer aan te vullen, zodat de rest niet los laat en ben je inmiddels een verslaafde.

 8. Misschien is het nu een mooi moment om de neiging een ander de maat te willen nemen eens te onderdrukken.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline