Maandag alle scholen, sportclubs, café en restaurants dicht

11

Morgen worden nieuwe vergaande maatregelen van kracht om de corona-uitbraak in Nederland te beteugelen. Naast het verbod op evenementen van honderd personen of meer blijven morgen alle scholen in het hele land dicht. Kinderen van ouders met vitale beroepen worden wel op school opgevangen. Ook gaan scholen kijken of er zoveel mogelijk onderwijs op afstand gegeven kan worden.

Ook sportscholen, fitnessclubs en kinderopvangcentra moeten verplicht de deuren gesloten houden. Dat geldt ook voor seksclubs. Café en restaurants sluiten vandaag al om 18.00 uur. De maatregel geldt voor drie weken, dus in elk geval tot 6 april.

Deze diashow vereist JavaScript.

De nieuwe maatregelen die tot 6 april van kracht zijn, gaan ook gelden voor het hoger en wetenschappelijk onderwijs. Dat maakte minister Slob van onderwijs zojuist bekend in een gezamenlijke persconferentie met minister Bruno Bruins van medische zorg en sport.

Bruins deed ook opnieuw namens het kabinet een oproep om niet te gaan hamsteren. Bij het boodschappen doen wordt geadviseerd om ongeveer anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Hij benadrukte verder dat de situatie in Nederland onder controle is.

Rector Carel Stolker van de Universiteit Leiden roept alle studenten op om geen huisfeesten te organiseren.

Delen

11 reacties

 1. De enige die;profiteren van de croma-crisis zijn de supermarkten. Maar van die kant geen enkele poging om de hamsterwoede in te dammen. Je zou ook b.v. een maximum kunnen stellen aan het aantal aan te schaffen producten. Geld, geld, geld.

  • De consumptie stijgt niet. Dus het zal enkel een verschuiving van de verkopen zijn.
   Straks zal als iedereen de keukenkastjes vol heeft zal de verkoop inzakken.
   Limieten op verkoop zijn nauwelijks te handhaven…

  • Een Leids burger op

   Het viel mij ook al op dat sommige vakken bij AH bijna leeg waren.
   het lijkt er op dat mensen bang zijn dat supermarkten ook zullen worden gesloten.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline