Leidse coffeeshops overspoeld vanwege naderende lockdown

71

Horecabedrijven moesten vandaag verplicht vanaf 18.00 uur de deuren sluiten. Ook coffeeshops. Vanwege die nadere lockdown is er een ware run ontstaan op de coffeeshops in het centrum van Leiden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Je zal maar zonder jointje komen te zitten #corona

Een bericht gedeeld door sleutelstad (@sleutelstad) op

Delen

71 reacties

 1. Grof schandaal dat de coffeeshop eigenaren hun verantwoordelijkheid niet nemen. Zeer onverantwoord. Ik begrijp dat de politie nu niet kan ingrijpen, maar ik vind dat coffeeshops die nu open zijn hard moeten worden gestraft. Definitief sluiten. En hoge boetes!

  • Zuster Zeik op

   Helemaal mee eens Sander. Maar kijk naar de gemiddelde eigenaar van zo’n tentje. Die nemen het sowieso niet zo nauw met wet- en regelgeving. Dat openbaart zich op dit soort momenten.

   • Zuster zeik? ZEIK WIJF is een betere naam.
    Heb je ook gezien hoe de zogenaamde nette mensen ruzie maakte met de obers van Van der Valk omdat ze na 18.00 niet meer binnen mochten?
    Praat alleen over zaken als je verstand heb

  • Doe normaal joh ze missen wel gewoon drie weken omzet en het is heel kort van te voren aangegeven
   Ik reed net door de stad en sommige kleine tentjes zoals een ijswinkeltje waren ook nog gewoon open
   Leven en laten leven zou ik zeggen

   • De shop gaat om 5 uur open en om Half 6 kwam het nieuws. Waarvoor? 1 op de 170.000

   • En waarom denk je dat de overheid dit besluit heeft genomen? Leven en laten leven is nu even geen ruimte voor. Je begrijpt duidelijk de ernst van de situatie niet. Wat betreft het 3 weken missen van omzet: daar komt een regeling voor.

    • de ernst van de situatie was al een week of twee bekend. meerdere landen hebben dat nederland laten blijken

  • Boehoe ga huilen joh simpele ziel. En jij bent zeker niet afhankelijk van je koffie, suiker en alcohol? Ga dat maar eens niet innemen dan piep je wel anders. Daar is wiet namelijk niks bij.

   • Grappig dat je hem simpel noemt. Heb je geen maandvoorraad kunnen scoren jochie? Blowen is gewoon kansloos en dat ben jij ook.

  • Doordat een cofeeshop maar een beperkte hoeveelheid vooraad in de winkel heeft liggen
   Komt er iemand nieuwe vooraad brengen zodra de vooraad in de shop op begint te raken , zo werkt dat in een coffeeshop

 2. Kagenaar Kev

  Wordt steeds gekker in nederland ! Alles sluiten ze , als je tijd is ga je toch wel als nou door carona sars kanker of weet ik veel wat is 😂 doe gewoon normaal nederland

  • Zuster Zeik op

   Weet je wat gek is? Dat je schrijft over carona. Wat een domme en idiote reactie is dit zeg. Stel je voor dat je nooit meer je hasj kan scoren. Er is een leven zonder hoor!

  • Dan ook weg met alcohol suiker en caffeine
   Of vind je het dan opeens niet meer zo leuk?

  • Er zijn ook mensen die het medicinaal gebruik en dus schei uit om alle klanten over 1 kam te scheren mensen!

 3. Je hoeft geen verslaafde te zijn om van een jointje te houden. Ik denk dat sommige mensen die hierboven reageren net zo hard in de rij gaan staan als er ergens voorlopig de laatste kans is om koffie, suiker, pleepapier of tomatenpuree te kopen.

 4. Een Leids burger op

  Iedereen moet zijn bijdrage leveren om proberen de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan. Als scholen, bioscopen, restaurants e.d. moeten sluiten is het niet zo vreemd dat coffeeshops waar ook veel mensen komen ook moeten sluiten.
  Bovendien is een jointje geen eerste levensbehoefte.

  • Welnee. Een heleboel hardwerkende mensen die ook belasting betalen lusten een jointje. En wetende dat ze de komende weken niet bij de shop terecht kunnen willen ze nu nog even wat kopen. Heeft niks met verslaafd of eerste levensbehoefte te maken.

 5. Mariska Mariska

  allemaal maar oordelen en zijn ook mensen die erg ziek zijn die minder pijn hebben als ze wiet roken .dus oordeel niet zo snel kijk naar de schrappen in de winkels die leeg staan waardoor mensen die voor ons hard werken niks meer kunnen krijgen .laat ik dan maar een jointje roken dat is erger wat er in de winkels gebeurd

  • Een Leids burger op

   Als iemand dat echt nodig heeft om medische redenen kan de arts vast wel een vervangend middel voorschrijven hoor….

   • @leidse strontburger. Ga je nou ook al op plek van de dokter en patient zitten? Hoe weet jij nou dat een dokter een vervangend middel voor marihuana kan voorschrijven? En wat is dat middel dan volgens jou? Je plaatst bij elke artikel wel een comment en t is altijd onzin. Zoek is lekker een baan dan draag je tenminste echt wat bij aan de maatschappij. Want al deze nonsens die jij uitkraamt wordt niemand wijzer van wijsneus.

    • Ik heb ooit eens in een onderzoek gelezen dat Leiden zeer laag scoorde qua gemiddelde intelligentie. Dank zij bovenstaande reacties is het me helemaal duidelijk dat dit klopt!

     De mensen met negatieve reacties gaan nu natuurlijk zeggen dat ze ook nooit een drankje doen. Terwijl alcohol tot hard drugs behoort en wiet en hasj nog steeds tot soft drugs.

     Zelf neem ik savonds ook een jointje om te kunnen slapen. Heb last van zware migraine en andere vormen van hoofdpijn. Dankzij een beetje wiet heb ik bijna tot geen klachten meer. Is het dan slecht om in de rij te staan om voorraad te hebben?
     En voordat mensen komen met de opmerking dat ik dan naar de huisarts moet, dat heb ik gedaan en heb werkelijk alles geprobeerd qua medicatie en therapie.

     Mensen let op jezelf. De mensen die in de rij stonden hebben niemand lastig gevallen. Kunnen de wc papier hamsters nog iets van leren.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline