Leidse bioscopen alsnog dicht

5

De Leidse bioscopen Trianon, Lido en het Kijkhuis hebben vanavond alsnog de deuren gesloten. Eerder besloot Bioscopen Leiden, de exploitant van de Leidse filmzalen, besloten afgelopen donderdag nog om open te blijven. Wel werd het aantal kaartjes per voorstelling drastisch teruggeschroefd. Een bezetting van maximaal dertig procent zorgde ervoor dat bezoekers voldoende afstand van elkaar konden houden.

“Hoewel wij het belangrijk vinden om films te vertonen aan alle Leidenaren, vinden we gezondheid en voorzichtigheid op dit moment belangrijker”, zegt mede-directeur Govert de Kok van Bioscopen Leiden. “Het open houden van onze bioscopen is niet langer verantwoord en past niet binnen de landelijke maatregelen. De komende tijd houden wij scherp de landelijke ontwikkelingen en de ontwikkelingen in de filmsector in de gaten.” Alle bezoekers die al een filmticket hebben aangeschaft voor de sluitingsperiode krijgen hun geld terug.

De maatregelen bij Bioscopen Leiden vallen samen met maatregelen in de filmindustrie als geheel. Veel grote releases als James Bond: No Time to Die, Mulan en A Quiet Place Pt. II zijn tot nader order uitgesteld.

Delen

5 reacties

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline