Nieuwe fietsenstalling onder Lorentz in stilte geopend

1

Bijna vijfduizend fietsen kunnen er in de kersverse fietsenstalling onder het Lorentzgebouw tegenover het centraal station van Leiden. De opening werd vrijdag de dertiende in stilte verricht vanwege het rondwarende coronavirus, maar wethouders Fleur Spijker en Ashley North gaven samen het goede voorbeeld.


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met wethouders Fleur Spijker en Ashley North over de nieuwe fietsenstalling.

De wethouders liepen samen met fiets aan de hand de stalling in en zetten vervolgens een van de fietsen in het rek. Fietsenstalling Lorentz is een ruime, lichte stalling voorzien van lichtbakken die per rij aangeven hoeveel plekken er nog vrij zijn. Stallen is gratis, er is toezicht, je fiets staat droog en de afstand tot het station is minimaal. Voor wethouder Spijker is de Lorentz-stalling de eerste mijlpaal in de vernieuwing van het stationsgebied, waar ze heel trots op is.

Nog meer plekken
De opening van deze nieuwe stalling betekent niet dat andere stallingen in het stationsgebied verdwijnen. Voorlopig zet wethouder North vooral in op een uitbreiding van het aantal stallingsplaatsen voor fietsen. Onder nieuwbouw De Geus, op de plek van de Jumbo aan de Stationsweg, moet ook een grote fietsenstalling komen en wellicht volgen er nog meer.

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen

1 reactie

  1. U.I. Tleiden op

    De opening in stilte, maar wel met camera’s erbij. Anders ben ik deze week weer niet in beeld geweest. Dat de stoepen op het Noordeinde onbegaanbaar zijn, en de 2e Binnenvestgracht ook, ik noem maar wat, voor mindervaliden, slechtzienden en kinderwagens, dat interesseert Ons de Fantastische Wethouders niets. Alles voor de camera’s. Zie je hoe leuk de kleur van mijn jurk overeenkomt met de vlaggetjes? .

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Gerry van Bakel

Presentator Nieuws071/Sport071, redacteur Cultuur071

Je bent nu offline