Man in scootmobiel te water bij Korte Vliet: omstanders schieten te hulp

18

Bij het Korte Vlietpad in Leiden Zuidwest is even na 11.00 uur een man in een scootmobiel het water van de Vliet ingereden. Passerende wielrenners zagen dat gebeuren en zijn direct te hulp geschoten. Het slachtoffer is in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd.

Twee van de wielrenners zijn direct in de Vliet gesprongen en hebben het slachtoffer razendsnel, naar verluidt in minder dan een minuut, uit het water gehaald en eerste hulp verleend. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse gekomen. Onder andere een traumahelikoper, drie ambulances en verschillende eenheden van de politie. Het slachtoffer is gereanimeerd en rond 11.30 uur met spoed naar het ziekenhuis overgebracht.

De provincie Zuid-Holland komt met een schip ter plaatse om de scootmobiel van de man te bergen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen

18 reacties

 1. Je Kleinzoon op

  Hartelijk dank voor het snelle ingrijpen, jammer genoeg heeft hij het niet gered. RIP je zal altijd in mn hart blijven

  • Kleindochter op

   We zijn heel erg dankbaar voor de snelle hulp die geboden werd aan opa die tijdens een ritje op deze prachtige dag langs zijn geliefde Vliet onwel werd en in het water terechtkwam. RIP

 2. Natalie Greven op

  Gecondoleerd aan de familie. Sterkte voor de mensen die hulp hebben verleend, weet uit ervaring dat het erg heftig is om zoiets mee te maken.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline