Landelijke basketbalcompetitie uitgesteld tot minstens 2 mei

De landelijke basketbalcompetitie waar ook Zorg en Zekerheid Leiden Basketball in speelt, wordt tot minstens 2 mei uitgesteld. Dat is vandaag besloten in een overleg tussen de clubs en het bestuur van de Dutch Basketball League (DBL). De betrokkenen kwamen vandaag in Almere bijeen om de invloed van de Coronacrisis op de voortgang van de competitie en de bekerfinale te bespreken. In het overleg werd ook een scenario besproken waarbij de competitie komt te vervallen.

Vanuit het vertrekpunt dat zowel het belang van clubs en spelers, maar zeker ook van fans en sponsors gediend is bij een goede afronding van de competitie, vanzelfsprekend met de volksgezondheid als prioriteit, hebben de DBL en de clubs een uitgebreid besluit genomen.

In het geval dat vanaf 1 april overheidsmaatregelen versoepeld worden en wedstrijden weer worden toegestaan, bereidt de DBL zich voor op een mogelijke herstart van de competitie in het weekend van 2 en 3 mei. Over de opzet en vorm van deze resterende competitie buigen clubs, bestuur en adviseurs van de DBL zich de komende weken op basis
van voortschrijdend inzicht. Tevens wordt in de tussentijd onderzocht of er een geschikte datum kan worden gevonden voor de finale van de Basketball Cup die gepland stond op 29 maart.

Vervalen competitie
Wanneer een besluit van de overheid/RIVM wordt doorgeschoven naar half april, wordt aangestuurd op een vergelijkbare en gecomprimeerde, maar weliswaar opgeschoven aanpak. Indien voor 1 mei van overheidswege nog geen helderheid kan worden gegeven over het spelen van sportwedstrijden, komt tot grote spijt van alle betrokkenen de competitie te vervallen. In dat geval beraadt de DBL zich op een gepaste afronding van het seizoen.

Ramses Braakman, voorzitter van de DBL, ziet ondanks de zware tijd voor de sport ook lichtpuntjes: “Alle clubs zitten constructief, collegiaal en strijdbaar in de wedstrijd. Ook het belang van fans en sponsors is uitvoerig aan bod gekomen. Gezien de complexiteit van deze situatie, vanwege een aantal buitenlandse spelers dat inmiddels naar hun thuisland is
vertrokken en de enorme consequenties voor de financiële huishouding van de DBL-clubs, ben ik er trots op dat we als league eensgezind en slagvaardig tot bovenstaande besluiten zijn gekomen.”

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline