Grootste school van Leiden sluit deuren wegens corona: duizenden leerlingen thuis

51

Alle drie de vestigingen van mbo rijnland in Leiden blijven zeker tot en met 31 maart dicht. Duizenden leerlingen van de locaties Lammenschans, Breestraat en Storm Buysingstraat hebben vanavond een brief gekregen dat ze voorlopig niet naar school hoeven te komen. Daarnaast zijn ook de scholen in Alphen aan den Rijn, Gouda, Leidschendam, Woerden en Zoetermeer de rest van de maand dicht.

Eigen besluit van school
Het crisisteam van de school heeft het besluit zelf genomen. De sluiting is niet door de autoriteiten opgelegd. “De gezondheid van studenten en medewerkers is voor ons belangrijk. Daarnaast is er zoveel onzekerheid, onrust en onduidelijkheid over het coronavirus dat we dit besluit hebben genomen”, aldus voorzitter Otto Jelsma van het College van Bestuur van de school in de brief aan de studenten van de onderwijsinstelling die vorig jaar alleen al in Leiden bijna 8.000 leerlingen had..

Praktijkexamens gaan niet door
De docenten worden maandag nog wel op school verwacht. Dan volgt overleg over en voorbereiding op het geven van les op afstand. Per opleiding gaat de school bekijken hoe het oplopen van achterstanden zoveel mogelijk voorkomen kan worden. Alle praktijkexamens gaan niet door. Schriftelijke examens van het Vavo wel.

Doorgaan stages afhankelijk van stagebedrijven
Studenten die stage lopen kunnen dat blijven doen zolang ze welkom zijn bij hun stagebedrijf. Als de bedrijven ook voorzorgsmaatregelen nemen en de studenten voorlopig niet in huis willen hebben, dan respecteert de school dat.

Delen

51 reacties

 1. Joost Kooreman

  De vraag is ook is het slim om een overheidsbeslissing af te wachten of is in deze burgerlijke ongehoorzaamheid noodzakelijk en dat ouders zelf het besluit nemen.

 2. Bianca Lens

  Gelukkig, nog wijze mensen. Nu de stage plekken nog 🤷‍♀️, afhankelijk van het stagebedrijf. Nou afhankelijk van moeder die zegt je haalt die stage maar in. Of je werkt thuis. Maar naar stage is ook even voorbij. Denk dat we het allemaal iets serieuzer moeten gaan nemen. We hebben allemaal wel een keer een grapje gemaakt, maar denk dat we er toch te licht over dachten. Juist door de regering en alle yinek programma’s die met adviseurs hun eigen geen zorgen maakten. Pffff toch echt wel onrustig aan het worden

  • Irene Stals op

   Helaas voor jou gaat de school dicht, anders had je nog wat aan je Nederlands kunnen doen. “hun eigen”…….. wat is dat voor tokkie-taal??

 3. Het lijkt mij een verstandig besluit. Nu andere scholen nog. Wellicht grijpt de regering vandaag in.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline