Alleen genodigden welkom bij uitvaartceremonie Roel van den Berg

De herdenkingsdienst voor de afgelopen week overleden Leidenaar Roel van den Berg is slechts beperkt toegankelijk. Dat hebben de familie en uitvaartondernemer besloten om te kunnen voldoen aan het huidige verbod op evenementen met meer dan honderd personen. De Pieterskerk is maandag alleen toegankelijk voor mensen die per post een rouwkaart hebben ontvangen.

Bij hoge uitzondering heeft de familie wel toestemming gekregen voor het toelaten van totaal tweehonderd personen, zolang die in de kerk maar wel worden verdeeld over twee blokken van honderd mensen. Dat is echter veel minder dan de zeshonderd personen die in eerste instantie werden verwacht, laat de Pieterskerk in een reactie weten.

Gouden Speld
Bankier Roel van den Berg (67) overleed afgelopen zondag aan de gevolgen van kanker. In zijn werkzame leven was Van den Berg directeur bij de ING Bank in de Leidse regio. Daarnaast was hij actief bij tal van organisaties in de stad, zoals bij de Pieterskerk en waar hij als penningmeester veel geld wist binnen te halen voor de kostbare restauraties. Eind 2017 kreeg hij de Gouden Speld van de gemeente Leiden als blijk van waardering voor zijn inzet voor de stad.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

IJsbrand Terpstra

Politiek verslaggever in de Leidse regio en presentator van Politiek071.

Je bent nu offline