Arriva laat passagiers achterin instappen

15

Vanwege het besmettingsgevaar van het coronavirus heeft openbaar vervoersbedrijf Arriva besloten dat passagiers niet bij de chauffeur in mogen stappen. De deur aan de voorzijde van de bussen blijft gesloten en reizigers worden met een poster naar de achterdeur verwezen.

Delen

15 reacties

 1. Marian Neuteboom

  Achterin instappen? Mensen die een kaartje moeten kopen en moeten pinnen mogen die dan gratis reizen ? Want die moeten wel bij de chauffeur pinnen, toch!!

 2. Ik dacht dat er meerdere pinautomaten in een bus zijn. Het wordt wel makkelijker om zwart te reizen. Want die controleurs mogen lekker thuis blijven. Oh nee, BOA’s behoren nu tot de logistieke kernberoepen. (Zorg, veiligheid, onderwijs en voedselvoorziening).

 3. Marianne de Visser op

  Het is fijn dat mensen zich bezorgd maken over eventueel zwart rijden van passagiers. Maar denk eens aan de chauffeur en zijn familie die het risico lopen ziek te worden. Dit is een goede maatregel en zeker nodig als we het OV gewoon willen laten rijden. Dat mensen zich geroepen voelen om te stelen/frauderen is een gebrek van de persoon die zich daartoe verlaagd.

  • Een Leids burger op

   Zouden niet alle mensen in de bus, en dus niet alleen de chauffeur, dan het risico lopen om besmet en ziek te worden Marianne ?

 4. Marianne de Visser op

  Ja zeker dat risico is er echter de chauffeur kan zijn werk niet thuis doen en vele anderen wel. Als de chauffeurs niet werken komen we nergens meer met OV. Dus het moet nu eenmaal net als andere dienstverlenende bedrijven. Maar daarom mag je wel het risico voor de chauffeur en familie beperken.

  • Een leids burger op

   Ik vind dat voor iedereen het risico van besmetting zoveel mogelijk beperkt moet worden. Ook in de bus ziitten vast wel mensen die hun werk niet thuis kunnen doen…
   Aangezien het virus zich via niezen en handen schudden kan verspreiden lijkt me dat het belangrijkste om op te letten. Ik verwacht niet dat het achterin laten instappen iets zal helpen.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline