Rest van de maand geen fysiek onderwijs op universiteit en hogeschool

1

De hogescholen en universiteiten in Nederland geven de rest van de maand geen fysiek onderwijs meer. Dat zeggen de Vereniging van Universiteiten en de Vereniging Hogescholen. Alle activiteiten die met onderwijs te maken hebben, zoals colleges en tentamens, worden geschrapt in verband met maatregelen tegen het coronavirus. De gebouwen blijven voor zover mogelijk wel open voor andere activiteiten.

Eerder liet de Universiteit Leiden nog weten dat alleen het onderwijs voor morgen was geschrapt, maar de landelijke koepel heeft vanavond strengere maatregelen afgekondigd. De Universiteit Leiden roept haar studenten op om, tot nader order, niet naar het buitenland te reizen voor studiegerelateerde reizen. Ook de Masterdag, die morgen gepland stond, komt te vervallen.

Studentenverenigingen
Ook de vijf grote studentenverenigingen van Leiden (Minerva, Augustinus, Quintus, Catena en SRR) houden hun deuren tot het einde van de maand gesloten.

Delen

1 reactie

  1. Dat is nogal wat. Zo. Masterdag is geen geringe organisatie. Vrijdag de 13e zullen we dan maar zeggen.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline