Regionale noodverordening voor corona-maatregelen

4

De maatregelen die door de Rijksoverheid zijn afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan worden waarschijnlijk opgenomen in een regionale noodverordening. Dat laat burgemeester Lenferink aan Sleutelstad weten. “Die overtreden is een misdrijf”, zo voegt hij er aan toe. Lenferink is voorzitter van de Veiligheidsregio Hollands-Midden die het gebied beslaat van Hillegom en Lisse in het noorden tot Gouda in het zuiden. Voor die regio heeft hij GRIP 4 afgekondigd. Daardoor is hij nu ook ‘Coördinerend Bestuurder’ van de veiligheidsregio.

Burgemeester Lenferink informeerde vanavond ook de Leidse gemeenteraad. Die had veel vragen waar nog geen antwoord op te geven is.

Chris de Waard sprak na afloop van de raadsvergadering met de Leidse burgemeester Lenferink die ook voorzitter is van de Veiligheidsregio Holland-Midden.

Delen

4 reacties

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline