Ook grote studentenverenigingen op slot

2

De vijf grote studentenverenigingen van Leiden (Minerva, Quintus, Augustinus, SSR en Catena) gaan tot het eind van de maand op slot. De deuren blijven gesloten voor borrels en ander activiteiten. Dat hebben de verenigingen in overleg met de Plaatselijke Kamer van Verenigingen (PKvV) besloten.

Voorzitter Hein Laterveer van de PKvV: “Gezondheid en veiligheid van leden en mensen om hen heen staat voorop. Vandaar dat we dit besluit, in lijn met het advies van het RiVM, hebben genomen.” Met de kleinere verenigingen, die vaak activiteiten voor minder dan 100 deelnemers organiseren, wordt per keer de afweging gemaakt of annuleren noodzakelijk is. Ook hier geldt de landelijke afspraak: wie zich niet goed voelt moet thuis blijven.

Studentensportverenigingen zoals Asopos de Vliet en Njord hebben voor alsnog alle borrels afgezegd. Ze stemmen momenteel met de sportbonden af of hun trainingen in kleine groepen wel door kunnen gaan.

Delen

2 reacties

  1. Emel Lagas

    Madeleine Zevenbergen Isabelle Kivits Lotte de Jong Fleur Hartong van Ark Dorine Goemans Florine van den Aker Noortje Hofstee Adrienne de Zoeten

    • Fleurtje Kakebeecke Trutta Wulps Concepta Flottebrake Maegdeke van Deuzepot Knusje te Brummelstrotte Wietske Traegema Alie Frummelkoop Mette Mooibroek

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Robbert Beurse

Verslaggever en inwoner van Zoeterwoude. Maakt radio in de Leidse regio sinds 1995.

Je bent nu offline