Laatste ontwikkelingen coronamaatregelen in Leidse regio: steeds meer afgelastingen

3

De uitbraak van het coronavirus in Nederland heeft ook voor de Leidse regio de nodige gevolgen. Volgens de GGD, die alle besmettingen registreert, zijn er in de regio Hollands Midden op het moment zestien mensen ziek door het virus. Hieronder een overzicht van de laatste ontwikkelingen in de Leidse regio

Geen basketbal
De wedstrijd van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball van komende zaterdag is afgelast. De ploeg zou spelen tegen BAL uit Weert, maar het RIVM en de basketbalbond hebben besloten om alle wedstrijden van Weert en Den Bosch af te gelasten wegens het coronavirus. In de regio Noord-Brabant zijn vrijwel alle sportwedstrijden afgelast, en dat merkt Zorg en Zekerheid Leiden nu dus ook.

Stedelijk Gymnasium neemt maatregelen
Een leerling van het Stedelijk Gymnasium in Leiden zit in quarantaine. Bij één van de ouders is het virus vastgesteld, en nu moet het hele gezin twee weken wegblijven uit de openbare ruimte. De GGD heeft contactonderzoek gedaan en daaruit bleek dat de school gewoon open kan blijven.

Universiteit schrapt colleges met patiëntcontact
De Universiteit Leiden heeft vanaf 12 maart alle colleges afgelast waarbij studenten direct contact hebben met patiënten. Dat zijn colleges van de studies Geneeskunde, Biomedische Wetenschappen en Klinische technologie. De Masterdag, een open dag voor alle masterstudies op 13 maart, gaat wel door.

Afgelasting evenementen en bijeenkomst
Een bijeenkomst van Longpunt Leiden die op 13 maart zou worden gehouden, gaat niet meer door. Om te voorkomen dat mensen met een longziekte extra risico lopen, zijn alle evenementen van het Longfonds in elk geval tot 10 april opgeschort.

Het jubileumconcert van vrouwenkoor Er Welt een Traan van 15 maart is ook afgelast. De zanggroep bestaat 20 jaar en zou in restaurant Vooraf en Toe optreden en een nieuwe cd presenteren. Omdat er grote drukte wordt verwacht, is in overleg met de GGD besloten om het evenement niet door te laten gaan.

De Zondagmatinee van 22 maart in De Paulus in Oegstgeest is afgelast in verband met het virus. Er stond een concert van Schubert gepland, maar dat wordt nu waarschijnlijk uitgesteld tot volgend concertseizoen.

Delen

3 reacties

  1. Misschien een idee om de supermarkten te verplichten dagelijks de winkelwagentjes en pinapparaten
    te desinfecteren?

  2. Het Oranjefonds, onder wiens vleugels komend weekend de grote landelijke vrijwilligersactiviteit NL DOET plaats vindt, heeft de deelnemende organisaties opgeroepen om ivm het coronavirus de lokale activiteit uit te stellen. In Tuinstad-Staalwijk zou met een grote groep bewoners het zwerfafval in de wijk opruimen maar dat is nu door de Raapstelen, die het organiseert, ook uitgesteld tot een nader te bepalen datum.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Cor van der Velden

Je bent nu offline