Patiënt met coronavirus opgenomen in Alrijne Leiderdorp

6

Het Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp heeft vanmiddag een patiënt opgenomen waarvan is bevestigd dat deze besmet is met het coronavirus. De patiënt is door de GGD positief getest en bij binnenkomst in het ziekenhuis direct opgenomen in strikte isolatie. “Er is bij binnenkomst en daarna géén onbeschermd contact geweest met andere patiënten of medewerkers. We geven geen informatie over de patiënt in verband met privacy,” laat het ziekenhuis weten in een verklaring.

Er is door het Alrijne Ziekenhuis een protocol opgesteld. Hierin staat wat er moet gebeuren als iemand binnenkomt met het coronavirus of zich meldt met ziekteverschijnselen passend bij het coronavirus. In het protocol staat ook het behandelplan beschreven voor coronapatienten. Hierbij wordt rekening gehouden met de veiligheid van andere patiënten en medewerkers. De isolatiekamers van Alrijne voldoen aan de landelijke normen.

Afspraak en bezoek
Patiënten en bezoekers kunnen het ziekenhuis gewoon bezoeken. Alle afspraken en opnames gaan door.

Delen

6 reacties

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Arjen Kennis

Je bent nu offline