Leidenaar Roel van den Berg overleden

15

Roel van den Berg is zondag overleden aan de gevolgen van kanker. De voor velen bekende Leidenaar is 67 jaar geworden. Komende maandag, 16 maart, wordt er in de Pieterskerk een herdenkingsdienst voor Van den Berg gehouden. Roel van den Berg was onder meer vele jaren penningmeester van de Pieterskerk en wist als bestuurslid veel geld binnen te halen voor de kostbare restauraties.

Roel van den Berg was in zijn werkzame leven directeur bij de ING Bank in deze regio. Daarnaast was hij actief bij tal van organisaties in de stad. Daarom werd hij eind 2017 al onderscheiden door de gemeente Leiden die hem de Gouden Speld van de stad toekende vanwege zijn grote inzet voor Leiden. “Roel is een ware ambassadeur van de gemeente”, zei loco-burgemeester Robert Strijk bij die gelegenheid. Van den Berg was toen al ziek. Hij kreeg de speld daarom thuis overhandigd.

Sinds 1993 was Roel van den Berg penningmeester van de Stichting Huisvesting Werkende Jongeren en vanaf 2009 bij de Stichting Sieboldhuis Leiden. Ook voor de Vereniging voor Ondernemingen in Leiden was hij van 1998 tot 2006 als penningmeester actief en hij was voorzitter van de commissie die de fusie met de MKB Leiden moest voorbereiden. Verder was hij penningmeester van de Heerensociëteit Amicitia en ook daar begeleidde hij de grote restauratie.

Roel van den Berg bracht partijen bij elkaar. Dat deed hij vanaf 2006 ook als voorzitter van de Rijn en Duin Onroerend Goed Vereniging en als voorzitter van de stichting Werk en Onderneming die startende ondernemers aan betaalbare bedrijfsruimte helpt. Daarnaast was hij actief om het complex Haagweg 4 geschikt te maken als bedrijfsverzamelgebouw voor kunstenaars en creatieve geesten, die moeilijk aan atelier ruimten kunnen komen.

Delen

15 reacties

 1. Mas Egmond

  Wat erg om dit te horen famiilie en nabestaande Gecondoleerd
  Altijd attent was Hij, een fijne tijd gehad bij ING bank zeker met deze man zo fijne directeur!

 2. Dick Barnhoorn op

  Dit is schrikken zeg. Heb in het verleden als voorzitter van v.v. GHC, vaak met Roel te maken gehad. Een directeur binnen de ING, die altijd benaderbaar was. Roel, is ook menig maal te gast geweest bij v.v. GHC, als daar het maandelijkse sportcafe was. Koester fijne herinneringen aan Roel.
  Ik wens de nabestaande veel kracht toe, met dit grote verlies.

  Dick Barnhoorn,
  Ere Voorzitter van; v.v. GHC.

  • Corine de jong op

   Ongelofelijk
   Gecondoleerd met het verlies van
   een dierbare Roel
   hij heeft veel betekend voor de
   Stad Leiden
   Ook als Directeur voor de INGB
   het was een fijn persoon om met
   hem samen gewerkt te hebben
   heel veel sterkte voor de familie
   en voor iedereen die Roel goed
   gekend hebben
   Rust zacht lieve Roel

  • Paula Filippo op

   Beste Fam.v.d.Berg ,gecondoleerd met het verlies van uw geliefde Roel. Als Directeur van de ING een zeer gewaardeerd persoon. Een fijne tijd gehad bij de ING. Héél véél sterkte voor nu en de komende tijd.

 3. René van Leeuwen op

  Als eerste voorzitter van BVLEIDEN en als accountant was het altijd een feest om met Roel samen te werken. Altijd aardig en positief gestemd!! Een aanwinst voor Leiden die nog lang in onze harten zal blijven. Veel steun voor de nabestaanden. Hoogachtend! René van Leeuwen.

  • Martien Witsenburg op

   Lachen, gieren en brullen toen we samen, met matrassen op het dak, door Zwizerland naar Italie reden na wateroverlast. Geen reisvignet en geen rijbewijs bij ons. Toch konden we bij de grens zo doorrijden.
   Drie keer sporten per week, samen vader.en kletsen over van alles of niets.
   Een bijzonder mens, een bijzondere vriend.

 4. Thea Marcelis op

  Gecondoleerd familie, fijne directeur ,eerlijke man. Heb er jaren mee gewerkt bij ING leiden.

 5. Roelof Hol, oud-voorzitter LHC Roomburg op

  Gecondoleerd Roos en dochters en kleinkinderen met dit verlies. In dankbare herinnering aan een goede en degelijke teamgenoot in ons veteranenteam, maar ook als de ING directeur die onze club bijstond bij de nieuwbouw.

 6. Rust zacht Roel. In jouw tijd als ING boegbeeld in Leiden hebben we veel en altijd plezierig zaken gedaan. Je was een gewaardeerd partner voor BDO Leiden en onze gezamenlijke clienten. Veel sterkte voor de nabestaanden.

 7. Cees Mentink op

  Ik sluit mij van harte aan bij de woorden van René van Leeuwen, hierboven.

 8. Roel heeft veel betekend voor de stad Leiden. Hij was betrokken en vocht voor veel zakelijke en publieke initiatieven een heeft daar soms een cruciale rol gespeeld. Ik heb zakelijk veel aan hem te danken en heb ook vele leuke momenten met Roel mogen hebben en ga hem daarom erg missen. Veel sterkte voor Roos en de kinderen en kleinkinderen.
  Rust zacht Roel

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline