Eerste coronabesmetting in Leiden: kindje van tien in thuisisolatie

18

Een kindje van tien uit Leiden is besmet met het nieuwe coronavirus. Een eerste laboratoriumonderzoek toonde het virus aan. Een tweede onderzoek heeft dit bevestigd. Het kind heeft na terugkomst uit Noord-Italië klachten ontwikkeld. Het patiëntje verblijft met de ouders op het huisadres in thuisisolatie apart van de rest van het gezin.

De gemeente Leiden laat weten dat het al wat beter gaat met het kind. “Dat heeft burgemeester Lenferink te horen gekregen.” Tijdens de besmettelijke periode is het kind niet naar school of de buitenschoolse opvang gegaan.

De GGD Hollands Midden is gestart met het in kaart brengen van de contacten van het kind.

Ook twee patiënten in Noordwijk
Gisteren werd bekend dat ook twee inwoners van Noordwijk het virus hebben opgelopen. Ook zij waren in Noord-Italië geweest.

Delen

18 reacties

   • Jan Willem Coebergh op

    Een heldere en ook nog steeds actuele opmerking van onze Frits2020.
    Het ethanolvirus maakt nog altijd veel meer slachtoffers (vooral indien geconsumeerd voor het autorijden). Maar dit E-virus wordt qua dodelijkheid alleen overtroffen door het T- van tabak virus (vooral indien goed gemengd met nicotine etc.), met gemiddeld 60 dodelijke slachtoffers per dag, Onder de dodelijke Corona doden bevinden zich overigens ook weer relatief vaak, vaak vroegere, stevige liefhebbers van bovengenoemde legale en verslavende producten. Accijnsheffing op virussen lijkt helaas vooralsnog niet mogelijk, nu de Belastingdienst niet op orde is.

    • Een Leids burger op

     1. ethanol en nicotine zijn geen virussen.
     (er bestaat dus geen tabakvirus of ethanolvirus).
     2. ethanol en nicotine nemen mensen bewust vrijwillig tot zich ondanks dat men weet dat dit schadelijk is voor zichzelf en anderen. Maar niemand neemt bewust vrijwillig het coronavirus tot zich. Integendeel!
     3. ethanol en nicotine zijn verslavend, maar het coronavirus niet. 🙂

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline