Widex GZC Donk twee keer te sterk voor Leidse waterpoloërs

Zowel de mannen- als de vrouwenploeg van ZVL-1886 speelde dit weekend tegen Widex GZC Donk uit Gouda. In beide gevallen was de Goudse ploeg te sterk: de mannen verloren met 12-15 en de vrouwen met 17-9.

Voor de derde keer op rij duurde een wedstrijd voor de mannen van ZVL-1886 Tetteroo te lang. Ging het twee keer in de slotfase mis, zaterdag tegen Widex GZC Donk stopte de Leidse productie twee minuten voor het einde van de derde periode. Mark Visser had nét zijn derde doelpunt op rij gemaakt in dat derde speldeel en 12-10 in het voordeel van de Leidse ploeg op het scorebord gezet. Visser was zeer productief in de wedstrijd, hij schoot in totaal liefst zes keer raak en tekende daarmee voor de helft van de doelpunten van ZVL.

Voor de ploeg van coach Niels Joor veranderde er op zich niet veel. De ploegen rond de achtste plek, die werd en wordt ingenomen door ZVL, boekten ook geen overwinning. Er staan nog drie wedstrijden op de agenda en daarin wordt het knokken om de achtste en laatste plek in de play-offs. ZVL heeft nu twintig punten en voelt de hete adem in de nek van De Ham en SVH, die beide een puntje minder hebben. SVH komt nog een keer naar Leiden.

ZVL begon goed aan de wedstrijd en nam door doelpunten van Ton Nederend, David Spijker en de eerste twee van Mark Visser een 4-2 voorsprong. Daarna viel de Leidse ploeg echter stil en nam GZC Donk de regie van de wedstrijd over. Alleen Jimmy Sjardijn kon een keer de serie van zeven Goudse treffers onderbreken. De 5-8 achterstand, die daar het gevolg van was, werd overigens snel weggewerkt. Jimmy Sjardijn, David Spijker en Stan van Ruiten zorgden voor 8-8 en vier doelpunten van Mark Visser leken de rest te doen.

Bij 12-10 echter moest er nog tien minuten worden gespeeld. Daarin slaagde ZVL er niet meer in om het Goudse doel te vinden. GZC Donk deed dat wel en vertrok met een 12-15 zege en de punten naar huis.

ZVL-1886 Tetteroo – Widex GZC Donk 12-15 (5-7, 4-2, 3-3 en 0-3).
Doelpunten ZVL: Mark Visser 6, David Spijker 2, Jimmy Sjardijn 2, Tom Nederend en Stan van Ruiten.

Vrouwen
Ook de vrouwen van ZVL-1886 Tetteroo speelden tegen Widex GZC Donk, maar dan in Gouda. De ploeg van Jacob Spijker had in het Groenhovenbad niet veel in te brengen: 17-9. Voordat het eerste Leidse doelpunt werd gevolgd door een tweede, stond er al een 6-1 tussenstand op het bord. Een goede fase van ZVL leverde weliswaar 6-4 op, maar daarna was het woord toch weer aan de thuisploeg, die in één ruk doorging naar 12-4.

Toen kwam de productie van ZVL weer op gang, maar het was te laat om nog aanspraak te kunnen maken op de winst. Ook voor dit team staan er nog drie wedstrijden op de rol. Normaal gesproken komt de vierde plek van ZVL, ondanks de dreiging van GZC Donk en UZSC, niet in gevaar en zit er wellicht nog iets meer in. De laatste drie tegenstanders in de reguliere competitie zijn namelijk laag geklasseerde ploegen.

Widex GZC Donk – ZVL-1886 Tetteroo 17-9 (4-1, 5-3, 4-3 en 4-2).
Doelpunten ZVL: Roline Schuijt 2, Sterre Bijkerk 2, Laura Roels, Iefke van Belkum, Marianne de Groot, Renée de Kleer en Melisa Niskanen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline