Scoutinggroep Shawano’s uit Oegstgeest winnaar iScout wereldreis

1

Een team van Scouting Shawano’s uit Oegstgeest won afgelopen zaterdag voor de tweede keer in negen jaar tijd de eerste prijs van de internationale iScout wereldreis. Shawano’s deelt de eerste plek dit jaar met een team uit Zeewolde.

De iScout wereldreis is een wedstrijd waar dit jaar 526 teams met in totaal 11.332 scouts aan deelnamen. Het is een reis die de teams over de wereld voert via uitdagende creatieve opdrachten en reisvragen over historische gebeurtenissen, landen en plaatsen.

In het clubhuis aan de Abtspoelweg werkten de 47 leden van team Shawano’s fanatiek aan de 29 opdrachten van de wedstrijd. Bij één van de opdrachten moest een levende grijpmachine worden nagebouwd en werden een aantal internethypes van het afgelopen jaar opgenomen. Tegelijkertijd werkte een denkteam koortsachtig op hun laptops om de vele online-reisvragen en puzzels op te lossen.

Voor de negende keer deed de scouting mee. “We richten ons altijd op die eerste plek, iedereen is bloedfanatiek,” legt Frank Goedhart uit. “We kennen elkaar binnen de groep door en door en dus we weten goed waar iedereen in het spel de meeste waarde toe kan voegen.”

In 2017 lukte het de Shawano’s voor de eerste keer om de wedstrijd te winnen.

Delen

1 reactie

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Arjen Kennis

Je bent nu offline