Organisatie Voorschotenloop verwacht spanning bij ‘Kampioenschap van Voorschoten’

Tijdens de Voorschotenloop op zondag 15 maart gaan de inwoners van het dorp met elkaar de strijd aan. Op het spel staat het Kampioenschap van Voorschoten voor dames en heren op de afstanden 5 kilometer, 10 kilometer en 10 Engelse Mijl. In alle categorieën zijn er meerdere kanshebbers.


Maarten Mulder in gesprek met Fons Schrijver van Voorschoten’97 Atletiek over Voorschotenloop.

Om 11.00 uur is de start van de 5 kilometer. De afgelopen jaren was Sander van Elk de beste Voorschotenaar. Vorig jaar liep het snelle talent van Leiden Atletiek 15.56. Wanneer hij dit jaar opnieuw aan de start verschijnt, lijkt de concurrentie kansloos. Bij zijn afwezigheid heeft Voorschoten’97 meerdere atleten die in aanmerking komen voor de titel. Onder andere Maarten Bloem en Freek van Zoest kunnen de afstand rond de 18 en 19 minuten lopen en zijn aan elkaar gewaagd. Vanuit de speciale cursusgroep van Voorschoten’97 maakt ook Jorn Gerrits kans.

Bij de dames lijkt het op een tweestrijd aan te komen tussen Rosa den Outer en Dorinda Bolte. Beiden zijn lid van Voorschoten’97 Atletiek. Den Outer is de trotse leider in de categorie meisjes tot 15 jaar en loopt de afstand vaak net boven de 20 minuten. Bolte komt de laatste weken steeds beter in vorm met tijden rond de 21 minuten. Wanneer ze deze lijn doortrekt, kan ze er een spannende strijd van maken.

10 kilometer
Gerwin Hordijk was de laatste jaren vaak onaantastbaar op de 10 kilometer, die net als de 10 Engelse mijl om 12.00 uur van start gaat. Hij heeft echter aangegeven niet deel te nemen. Daarom lijkt de weg vrij voor de leden van Voorschoten’97. Robin Zoet heeft de beste papieren. Hij loopt dit seizoen de afstand rond de 38 minuten. Reinier Könemann en Marcel Boskamp lopen doorgaans ongeveer 39 of 40 minuten.

Erna Mollema-Hilgersom was vorig jaar de snelste Voorschotense dame op de 10 kilometer met een tijd van 43.16. Zij heeft zich dit jaar nog niet vaak op de middenafstand van het Zorg en Zekerheid Circuit laten zien. Bij deelname heeft zij aan Martine Hendriksen een tegenstander van formaat. De atlete van Voorschoten’97 dook onlangs in Uithoorn onder de 43 minuten.

10 Engelse mijl
Titelverdediger Bert Boter is de topfavoriet voor de winst op de 10 Engelse mijl. De atleet van Voorschoten’97 loopt over de afstand gemiddeld zo’n 1 uur en 4 minuten. Trainingsgenootje Dennis Rog eindigt vaak vlak achter hem. De kans is echter aanwezig dat hij verstek laat gaan vanwege vrijwilligerstaken tijdens de loop. Mogelijk kan ook nieuwkomer Bastiaan Langeveld een poging wagen. Johanna van Noort was vorig jaar op de 10 Engelse mijl de kampioene van Voorschoten. Zij liep een snelle 1,07,15. Namens Voorschoten’97 kan Ingeborg de Boorder-Bartelds een gooi doen naar de winst.

De Kampioenen van Voorschoten worden net als de overall winnaars per afstand gehuldigd na afloop op het podium. De atleten van Voorschoten’97 zijn tijdens de loop goed te herkennen. Zij dragen voor het eerst hun nieuwe groene shirt.

25ste editie
De Voorschotenloop vindt dit jaar voor de 25ste keer plaats als onderdeel van het regionale Zorg en Zekerheid Circuit. Naast het leveren van sportieve prestaties heeft het merendeel van de ruim 1300 deelnemers vooral gezelligheid en sfeer hoog in het vaandel staan. Iedere loper krijgt vanwege het jubileum bij de finish een nostalgisch aandenken. .

Meer informatie over de Voorschotenloop is te vinden op www.voorschotenloop.nl. Daar kan ook worden ingeschreven. De na-inschrijving is op zondag 15 maart in de kantine van Voorschoten’97.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline