Leidse Masterchef-deelneemster Mai Nguyen brengt eerste kookboek uit

1

De Leidse Mai Nguyen die in 2016 deelnam aan het televisieprogramma Masterchef brengt eind maart haar eerste kookboek ‘An An’ uit. Naast tientallen Vietnamese recepten vertelt Nguyen in het boek ook het verhaal van de reis die ze met haar moeder en broer maakte vanuit Vietnam via de Filippijnen naar Nederland.

Kookboek ‘An An’
‘An An’, oftewel ‘Aan tafel’, is een Vietnamees kookboek met ongeveer tachtig verschillende familierecepten. “Het boek bestaat uit familierecepten met een aantal aanpassingen, omdat ik het dan nèt iets lekkerder vind”, vertelt Nguyen in De Avond van Sleutelstad. Koken is niet vanaf jongs af aan al haar passie geweest. Maar als oudste thuis moest ze op haar zevende al rijst leren koken. “Eigenlijk had ik best wel een hekel aan koken. Maar toen ik mijn vriend en nu mijn man ontmoette, vond hij alles wat ik kookte zo lekker dat ik mijn passie voor koken vanaf dat moment langzaam begon te ontwikkelen.” Het kookboek dat over een paar weken verschijnt, is in principe voor iedereen geschikt. Met de juiste ingrediënten is het zowel voor beginners als voor gevorderden mogelijk om de Vietnamese gerechten te maken.


Kim van Niekerk in gesprek met Mai Nguyen in De Avond van Sleutelstad

Masterchef
In 2016 heeft Nguyen meegedaan aan het televisieprogramma Masterchef. Zonder dat zij precies wist wat het programma inhield, besloot zij zich aan te melden voor Masterchef. Na een aantal jaar in het buitenland te hebben gewoond, wilde ze ook graag mensen in Leiden kennis laten maken met haar kookkunsten. Na een lange tijd niks te hebben gehoord, werd zij in oktober 2015 plotseling gebeld om deel te nemen. Hoewel haar deelname niet leidde tot de winst, heeft Nguyen die periode wel als een leuke en leerzame periode ervaren. “Een aantal van de mensen die ik toen heb leren kennen is nog hele goede vrienden geworden. Wij zien elkaar nog af en toe, dus dat maakt het ook wel heel bijzonder”, aldus Nguyen.

Vietnamees pop-up restaurant
Binnenkort opent Nguyen voor twee dagen een pop-uprestaurant bij het atelier van Casper Faassen in Leiden om een aantal van de gerechten uit haar kookboek te serveren. Meer informatie hierover verschijnt binnenkort op de Facebook pagina van Mai Nguyen.

Delen

1 reactie

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Kim van Niekerk

Redactrice Sleutelstad.

Je bent nu offline