Evenementen Park Landskroon Oegstgeest onder de loep

Er worden aankomend festivalseizoen extra maatregelen genomen om de overlast van evenementen in Park Landskroon te beperken. Dat zegt burgemeester Emile Jaensch (Oegstgeest). Bij de vier geplande evenementen moeten lage bastonen worden weggefilterd, wordt de naastgelegen woonwijk ontzien van festivalbezoekers en is er extra aandacht voor de schoonmaak van het park. De aanscherping van de regels volgt na een evaluatie van de evenementen van afgelopen jaar, waar ook de buurt bij betrokken is.

Aanleiding voor de maatregelen zijn klachten van bewoners uit de de naastgelegen wijk, waarvan er afgelopen donderdag één zijn zorgen uitte bij de gemeenteraad. Hij vindt dat festivals zoals die afgelopen jaren zijn georganiseerd niet passen bij Park Landskroon en dat het park er te vaak door is afgesloten. Burgemeester Jaensch liet in reactie daarop weten dat het park wel degelijk is bestemd voor evenementen, waarvan er op dit moment vier per jaar mogen worden georganiseerd. Daarbij is vastgelegd tot hoe laat de muziek mag duren en dat het park maximaal zeven dagen mag worden bezet, inclusief op- en afbouw.


IJsbrand Terpstra in gesprek met burgemeester Emile Jaensch over evenementen in Park Landskroon

In de vergunning voor nieuwe evenementen in Park Landskroon, waarvan er dit jaar vier gepland staan, is opgenomen dat lage bastonen (63hz) moeten worden weggefilterd. Verder wordt er met verkeersborden en -regelaars geprobeerd om wildparkeren in de wijk ten noorden van het park te voorkomen. Ook de uitstroom van bezoekers na afloop van een evenement naar die wijk wordt ontmoedigd, door de wijk tijdelijk af te sluiten met beveiligers. “Deze afspraken staan allemaal op papier en het zal ook zeker niet de laatste keer zijn dat we met bewoners om tafel gaan”, aldus Jaensch.

Watertappunten
Op dit moment gaat het alleen nog om vergunningen voor maximaal een jaar. Er is echter ook vraag naar een vergunning voor meerdere jaren, zei Jaensch in de commissievergadering van de gemeenteraad. “Een organisator is bereid om te investeren in het park door het plaatsen van watertappunten, maar daarvoor in de plaats wil hij wel een meerjarige vergunning.” De watertappunten zouden het gebruik van ecoglazen vergemakkelijken en daarnaast ook door het jaar heen van toegevoegde waarde kunnen zijn voor het park. “Maar als je zo’n meerjarige vergunning af zou geven, dan zou er ook een moment moeten zijn waarop je, als de regels niet worden nageleefd, van elkaar af kunt”, aldus Jaensch.

Nieuw beleid
Aan het einde van dit jaar wordt het evenementenbeleid van de gemeente Oegstgeest opnieuw vastgesteld. Jaensch zegde toe dat hij ruim voor die tijd aan zal geven hoe inwoners daar invloed op kunnen uitoefenen en wanneer zij hun mening kunnen geven. Namens het CDA opperde Tobias van der Hoeven om ook in regionaal verband aan een evenementenbeleid te werken. De burgemeester heeft daar wel oren naar, vooral om op die manier regionale afspraken te maken over het maximale volume van muziek.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

IJsbrand Terpstra

Politiek verslaggever in de Leidse regio en presentator van Politiek071.

Je bent nu offline