Scylla haalt uit met 6-0

Drie wedstrijden voor het slot van de competitie is het bij de heren in de eredivisie tafeltennis wel duidelijk welke vier teams zich plaatsen voor de play-offs, om daar vervolgens uit te maken wie Nederlands kampioen wordt. Het Leidse Scylla hoort daar bij. Zondag haalde het team nog eens uit met een klinkende 6-0 thuisoverwinning op Tempo-Team. In het Scylla Tafeltenniscentrum waren Kim Vermaas, Gerard Bakker Jr. en Kazeem Nasiru de bezoekers uit Amsterdam duidelijk de baas.

Vermaas oogde zeer fris, en stond weer ouderwets sterk te spelen. Het was goed om ook haar sterke backhand-spin weer te zien. Zowel tegen Mark Smith (3-1) als Elwin Huiden (3-0) domineerde ze de wedstrijd. Nasiru had een makkelijk middagje en hoefde tegen Scott en Mark Smith geen game af te staan. Met de overwinningen van Bakker Jr. op Huiden en Scott behaalde Scylla de maximale score waarmee het een plekje op de ranglijst steeg. Het team staat nu derde met drie punten voorsprong op Smash ’70. Zelfs de tweede plek lonkt nu Scylla nog maar 2 punten achter staat op Hilversum, met een wedstrijd minder gespeeld.

De vrouwen van Scylla speelden zondag in de eredivisie hun thuiswedstrijd tegen Westa, en behaalden tegen de nummer vijf van de ranglijst een mooi gelijkspel. Esmee van Marwijk bleef ongeslagen door winst op Karlijn van Lierop (3-1) en Emma van der Zanden (3-0). Marie Depuydt knokte zich tegen dezelfde Van der Zanden naar een fraaie 3-2 overwinning. Kim Hergelink kon dit weekend geen vuist maken, met nederlagen tegen Linda van de Leur en Van Lierop. Daarmee bood de 3-3 ook een reële weerspiegeling van de krachtsverhoudingen. Ook hier is het eind van de competitie in zicht. Scylla zal zich daarbij in de play-downs veilig moeten spelen, en zo handhaving in de eredivisie afdwingen. Dat moet echter met de kwaliteit in dit team geen probleem zijn.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Robbert Beurse

Verslaggever en inwoner van Zoeterwoude. Maakt radio in de Leidse regio sinds 1995.

Je bent nu offline