Kjeld Nuis wint wereldbeker op 1500 meter

3

Leidse schaatser Kjeld Nuis heeft zondag in bij de wereldbekerfinale in Heerenveen de cup op de 1500 meter gewonnen. In een baanrecord van 1.43,00 schoof Nuis van de derde naar de eerste plaats in het klassement waarmee hij de winnaar van de wereldbeker werd. Nuis schaatste tegen teamgenoot Thomas Krol. Ook Krol verbeterde het staande baanrecord dat sinds 2015 op naam van de Rus Denis Yuskov stond (1.43,36) maar was met 1.43,30 net iets langzamer dan Nuis.

Oranje podium
Na Nuis en Krol veroverde Nederlander Patrick Roest de derde plek op het ere podium. Hij reed de 1500 meter in 1.44,00.

In seizoen 2016/2017 ging Nuis er ook met de wereldbeker op deze afstand van door. Momenteel is de schaatser met zowel Leidse als Zoeterwoudse roots zich: olympisch kampioen, wereldkampioen en wereldbekerhouder op de 1500 meter.

Delen

3 reacties

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Robbert Beurse

Verslaggever en inwoner van Zoeterwoude. Maakt radio in de Leidse regio sinds 1995.

Je bent nu offline