Angel Daleman wint NK junioren shorttrack ondanks valpartij

1

Op het NK shorttrack was Angel Daleman haar concurrentie opnieuw te sterk af. Ondanks een valpartij in de superfinale, pakte de Leiderdorpse de titel bij de meisjes junioren C. Op de 500 meter en de 777 meter was ze de snelste. Op de 1000 meter moest ze alleen clubgenote Zoë Deltrap voorlaten die op haar beurt in de andere twee races op de tweede plaats eindigde.

Het was al snel duidelijk dat het dit weekend tussen de twee rijdsters van Indoor Hardrij Club Leiden (IHCL) zou gaan tijdens het NK junioren in Leeuwarden. Daleman wint nagenoeg alles waar ze aan de start verschijnt en maakte haar reputatie wederom waar. Bij de laatste afstand, de superfinale over 1500 meter kon het eindklassement alleen in gevaar komen als Daleman zelf geen punten zou pakken en Deltrap bij de eerste drie zou finishen. Deltrap zette daarom direct de aanval in en pakte de koppositie, Daleman stoomde op naar plaats twee en werd achtervolgd door Bibi Arts. Met nog een ronde te gaan kwam het drietal echter ten val, waarmee de zege voor Daleman niet meer in gevaar kwam. Arts kreeg voor de valpartij een penalty, Janna Bolsius pakte de laatste ritzege, die daarmee opschoof naar de vierde plaats.

Eindklassement meisjes junioren C
1. Angel Daleman, 2. Zoë Deltrap, 3. Suze Kingma , 4. Janna Bolsius, 5. Bibi Arts. Volledige resultaten en uitslagen van het NK junioren shorttrack zijn te volgen via deze link.

 

 

Delen

1 reactie

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Gerry van Bakel

Presentator Nieuws071/Sport071, redacteur Cultuur071

Je bent nu offline