Aanhoudingen en bekeuringen bij verkeerscontrole centrum Leiden

30

Bij de grote verkeerscontrole die politie en douane vrijdagmiddag en -avond hielden in het centrum van Leiden, zijn 31 bekeuringen uitgedeeld. Tussen 15.00 uur en 21.00 uur hield de politie 150 voertuigen aan. Ook fietsers werden gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer.

De politie heeft drie personen aangehouden voor het rijden onder invloed: 2x alcohol en 1x drugs.

Delen

30 reacties

  • Dat is 2% van de aangehouden voertuigen. Ofwel 2 van de 100 mensen is rijp voor een aanhouding. Leiden heeft 125000 inwoners? Dat zijn potentieel dus 2500 aanhoudingen. Noem dat maar weinig…….

   • Jordi ziet jouw reactie niet. Hij reageert vanaf Facebook. Toegeven, hij kletst uit zijn nek, maar jij ook. Wat jij aanvoert is een bullshitcorrelatie. Zijn alle Leidenaren zelfstandige verkeersdeelnemers? Persen ze zich alle 125.000 binnen het tijdsbestek van een paar uur met fietsen en auto’s door de straten van het centrum en worden ze dan ook nog gecontroleerd ? Is de stad afgesloten voor niet-Leidenaren of worden Hagenezen soms niet beboet? Is de 2% überhaupt statistisch representatief? …voor het uur van de dag?

   • Niet alle 125.000 inwoners van Leiden rijden daar rond dat tijdstip onder invloed van feestelijke versnaperingen! Sommigen zitten met een volle luier naar Sesamstraat te kijken of zijn een potje aan het sjoelen! Wijsneus!!

    • Geweldige reacties op fake-racties. Ik smul van de domheid van de Sleutelstad lezers 😉

  • Ken je nagaan hoeveel het er anders geweest zouden zijn……. trouwens hoezo vantevoren?
   Omdat sleutelstad het poste terwijl het al een paar uur aan de gang was?
   Je reacties worden met de dag Dommer Natalie, gelukkig met je foto ter waarschuwing….

  • Alex Krapels op

   Top, moeten jullie vaker doen, vooral controleren op alcohol drugs en vooral licht, lekker bezig

  • DeHeerGroen op

   Heel goed dat men het van tevoren wist zodat ze met een dronken kop op een andere plek een kind zouden kunnen doodrijden. Ja… die waarschuwingen helpen echt.

 1. Zuster Zeik op

  Intellectueel Leiden is ook weer aanwezig hoor in de commentaren. Goede actie van politie en douane. Het feit dat er toch drie personen zijn aangehouden maakt dat de actie meer dan nodig was.

  • Wat is daar leuk aan? Lachen als zo’n dronken figuur onder je auto terecht komt.

  • Als jij het prima vindt dat een dronken of drugsgebruikende bestuurder dat lieve kindje van je foto aan zal rijden………….
   Wat trots zal je dan zijn om je opvatting die je hier plaatst.

   • DeHeerGroen op

    Uw reactie is me uit het hart gegrepen! De kortzichtige domheid van sommigen ….

  • Het ging ook om bestuurders, als voetganger bestuur je niets. Maar dat kunnen je beperkte hercencellen waarschijnlijk niet begrijpen..

 2. Atjan Hop

  Zijn ze de weg kwijt…. ?? Om zoveel mensen achter elkaar in hetzelfde apparaat te laten blazen?? Terwijl de rest van de wereld zich druk maakt over besmetting met het Corona-virus??
  Steeds een nieuw mondstukje erop doet de ingeblazen lucht en vochtdeeltjes (met of zonder virus) echt niet uit dat blaasapparaat verdwijnen…. 😷

 3. Carla de Rijk

  Triest dat een fietser een test krijgt. Wees blij dat mensen niet achter het stuur kruipen met alcohol op.
  Wat is het promillage eigenlijk wat toegestaan is op de fiets? Zelfde als in de auto?
  Dan mag je dus eigenlijk alleen thuis nog alcohol drinken. Dat is dus een strenger beleid dan met roken.

  • Zuster Zeik op

   Wat een domme tegel weer van jou Carla. Als je de kennis niet hebt, reageer dan lekker niet. Je komt nu echt heel beperkt over.

   • Me zus en me zo op

    Eens met je opmerking, een ongelukje met dronken fietser onder je autowiel is niet oké, maar zover kunnen benevelde hersens niet vatten!

  • Ook op fiets is het verboden om met alcohol op aan het verkeer deel te nemen laatst z.n dronken idioot tegen mijn auto gehad 1250 euro schade !dus ga aub madeliefjes plukken in het park

  • Zuster Zeik op

   Waar haal je die wijsheid vandaan? Je komt wel heel dom en gefrustreerd over. Reageer dan gewoon niet als je niet weet wat je moet schrijven.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Robbert Beurse

Verslaggever en inwoner van Zoeterwoude. Maakt radio in de Leidse regio sinds 1995.

Je bent nu offline