Wethouder Dirkse reikt prijs uit voor beste profielwerkstukken

De winnaars van de de beste profielwerkstukken in Leiden zijn bekend. Tijdens de profielwerkstukkenmarkt op Hogeschool Leiden op woensdag 4 maart, reikte wethouder Paul Dirkse de prijs uit aan de havo en vwo-leerlingen die de eindopdracht het beste hebben volbracht.

Het beste profielwerkstuk op de havo is gemaakt door Mees van Dijk en Julia Vletter van het Rijnlands Lyceum Oegstgeest. Hun profielwerkstuk ging over Leiden 400 jaar en waarom het voor jongeren belangrijk is om samen inclusief te herdenken. Jikke Bleijerveld en Marin van der Meer van Bonaventuracollege Marienpoel schreven het beste profielwerkstuk van het vwo. Zij vergeleken Agora met andere schoolsystemen.

‘Rijke leeromgeving’
De jury, een afvaardiging van De Leidse Aanpak, gemeente Leiden, Rabobank Leiden-Katwijk en Leren met de Stad, roemden de scholieren voor hun interessante onderzoek, met goede en diverse methoden, professionele samenwerkingen, met een bruikbaar onderzoeksverslag op twee actuele onderwerpen. Wethouder Paul Dirkse sprak tijdens de opening: “Leiden heeft een rijke leeromgeving waar iedereen zich kan ontwikkelen. Door de samenwerking tussen leerlingen, onderwijs en de stad met het maken van een profielwerkstuk kun je samen impact maken.”

De profielwerkstukkenmarkt werd bezocht door zo’n 150 scholieren van diverse middelbare scholen uit Leiden. De leerlingen deden inspiratie op voor het profielwerkstuk dat zij komend schooljaar gaan schrijven. De organisatie van de middag lag in handen van Leidse Aanpak voor Talent Ontwikkeling. De Leidse Aanpak is een samenwerkingsnetwerk waar het ontdekken en ontwikkelen van talenten van 0 tot 24 jaar centraal staat. Ze stimuleren maatschappelijke meerwaarde in het onderwijs.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline